του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Μερίδες Συνταγής: 8
Υλικά:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη τομάτα ψιλοκομμένη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 ml (4 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 30 ml μπαλσάμικο
- Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (1/8 συνταγής):
Μερίδα: 1/8 συνταγής
- Θερμίδες: 78 kcal
- Πρωτεΐνη: <1 γρ.
- Υδατάνθρακες: 2,3 γρ.
- Λίπος: 7,5 γρ.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε με το πιρούνι εδώ και εκεί και τυλίγουμε την κάθε μελιτζάνα σε αλουμινόχαρτο.Τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο.
Αφού κρυώσουν καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και ξύδι και ανακατεύουμε καλά.