του Εμμανουήλ Δημητρούλη Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Μερίδες Συνταγής: 6

Υλικά:

  • 6 (180 γρ. το ένα) φιλέτα κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
  • 2 κουταλιές σούπας μπούκοβο
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας σκόνη σκόρδου
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ κούπα margarita mix
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός lime
  • ¼ κούπας φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 40 ml tequila
  • 40 ml triple sec
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε το μπούκοβο, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το margarita mix, το χυμό lime το χυμό πορτοκαλιού, την τεκίλα, το triple sec, το μέλι και το ελαιόλαδο σε μπλέντερ και χτυπήστε τα ελαφρώς μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σε ένα πιάτο όπου έχετε τοποθετήσει τα φιλέτα κοτόπουλου ρίξτε το μείγμα και αφήστε να μαριναριστούν για όση περισσότερη ώρα είναι δυνατόν. Ιδανικά ψήστε τα φιλέτα σε κάρβουνα ή εναλλακτικά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
(1/6 συνταγής) :

  • Ενέργεια: 280 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18 g
  • Πρωτεΐνη: 25 g
  • Λίπος: 11 g
  • Φυτικές Ίνες: 1 g