του Εμμανουήλ Δημητρούλη, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος
Μερίδες Συνταγής: 2
Συστατικά:
- 250 γρ. άπαχο φιλέτο μοσχαριού
- 2 κουταλιές σούπας σως σόγιας
- ½ κούπα νερό
- 2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 κουταλιά γλυκού ελαιόλαδο
- ½ κούπα σέληνο
- ¼ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα μπρόκολο
- ½ κούπα ρύζι
Οδηγίες:
Μαρινάρετε το φιλέτο μοσχαριού σε μείγμα με σως σόγιας, καλαμποκάλευρο και νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντικολλητικό σκεύος προθερμάνετε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το φιλέτο μοσχαριού μαζί με το σέληνο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά από 10 λεπτά προσθέστε και το μπρόκολο. Κρατήστε τη σως με την οποία μαρινάρατε και προσθέστε τη στο αντικολλητικό σκεύος μόλις το κρέας είναι έτοιμο. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά. Βράστε το ρύζι ξεχωριστά και σερβίρετε το σαν συνοδευτικό.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:
Μερίδα: ½ συνταγή
- Θερμίδες: 310 kcal
- Πρωτεΐνη: 18 γρ.
- Υδατάνθρακες: 45 γρ.
- Λίπος: 5 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 2 γρ.