Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Χαροκοπείου πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στην αθλητική διατροφή. Η μαγειρική αποτελεί μεγάλη αγάπη του και γι αυτό το λόγο μέσω του καναλιού του dietstories προσπάθεί να μοιραστεί την εμπειρία του στη μαγειρική μετά από πολλά ταξίδια και επαφή με διάφορες κουλτούρες διατροφής, πολλούς πειραματισμούς και πολλές ώρες προσωπικής αναζήτησης στην κουζίνα. Απόλυτος στόχος και πρόκληση είναι ο συνδυασμός της γεύσης και της απόλαυσης του φαγητού με την ποιότητα, τις λίγες θερμίδες και την υψηλή θρεπτική αξία.
Σήμερα θα δούμε συνταγή για fitnes φιλετάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι
Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά
Μερίδες Συνταγής: 2
Διατροφική ανάλυση/ μερίδα
Ενέργεια: 398 kcal
Υδατάνθρακες: 20.5 g
Πρωτεΐνη: 49 g
Λιπαρά: 9.5 g
Κορεσμένα Λιπαρά: 2 g
Φυτικές Ίνες: 1 g
Συστατικά:
450 γρ. Φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα (τύπου Dijon)
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας σκόνη ζωμός κότας (προαιρετικά)
2 κουταλιές σούπας κάρυ
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
τριμμένο μαύρο πιπέρι
λεμονοθύμαρο ή θυμάρι (προαιρετικό)
50 ml soy sauce
60 ml λευκό ή κόκκινο κρασί