Επιδόρπιο μήλου με σταφίδες, κανέλλα και παγωτό αν επιθυμείτε. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη γέμιση για τα μήλα αντικαθιστώντας τις σταφίδες με ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και αμύγδαλα ή φουντούκια.
Οδηγίες
1. Αποφλοιώστε τα μήλα εξωτερικά και ενεργοποιήστε το φούρνο στους 200C.
2. Τοποθετήστε τα 6 μήλα πάνω σε έναν πάγκο εργασίας και αφαιρέστε με ένα μαχαίρι το κέντρο μαζί με το κοτσάνι.
3. Ανακατέψτε τις σταφίδες, τη ζάχαρη άχνη και την κανέλλα σε ένα μπολ.
4. Βάλτε τα μήλα, πλάι-πλάι, σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, σπρώξτε λίγο από το μείγμα σταφίδας σε κάθε μήλο. Χρησιμοποιήστε όλο το μείγμα.
5. Προσθέστε μια σταγόνα από το βούτυρο στην κορυφή τού κάθε μήλου και πασπαλίστε από πάνω τη ζάχαρη (demerara). Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή και λίγο περισσότερο, μέχρι τα μήλα να είναι μαγειρεμένα.
6. Σερβίρετε και συνοδέψτε με παγωτό βανίλια.