Ramino στα ιταλικά σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος. Επίσης είναι το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα.

Έτσι και το νέο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας είναι cosy, χάλκινο και παρεΐστικο. Το Ramino βρίσκεται στην οδό Α. Μεταξά 34 στη Γλυφάδα ακριβώς δίπλα στο Mezze και είναι το δεύτερο δημιούργημα (με πρώτο το Mezze Glyfada) της Καστελόριζο και Κ. Παπαθεοδώρου ΑΕ η οποία εντάσσεται στο δυναμικό του Ομίλου Καστελόριζο.

Σε ένα χώρο που με τη ζεστασιά από τις αποχρώσεις της σκουριάς και των καφεκόκκινων τούβλων οι αντανακλάσεις του φυσικού χαλκού, προσδίδουν λεπτές νότες πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τον αέρα των νεοϋορκέζικων και των βιεννέζικων μπιστρό. Η ίδια γραμμή ακολουθείται και στο λογότυπο και τα γραφικά, που συναντάς από τα μενού μέχρι τους τοίχους, αποτέλεσμα ενός παντρέματος βιομηχανικού χαρακτήρα και ύφους βιεννέζικης πρωτοπορείας. Η εσωτερική διακόσμηση και τα γραφικά επιμελήθηκαν από την ομάδα των Visual Bytes.

Τη δημιουργία των συνταγών του μενού έχει αναλάβει ο chef Χαράλαμπος Κουντούρης, ενώ τα ηνία στην κουζίνα κρατάει ο chef de cuisine Χρήστος Γιατράκος. Vitello tonnato, κεφτεδάκια με caponata μελιτζάνας και σαλάμι coppa, πικάντικη pizza με pepperoni, μπούκοβο και ιταλική ζύμη, Calamarata με γαρίδες, καλαμάρι, πράσο και καυτερή πιπεριά είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του καταλόγου του Ramino.

Οι αποκλειστικά ιταλικές, κλασικές και όχι μόνο συνταγές παντρεύονται με αυθεντικά ιταλικά προϊόντα και σας ταξιδεύουν σε νέες γευστικές περιπέτειες με γνώμονα την ποιότητα και τη δημιουργία χωρίς περιορισμούς, άλλωστε η γεύση είναι η πιο ανεξερεύνητη αίσθηση.