Ένας καυγάς ανάμεσα σε δύο παιδιά περίπου έντεκα χρονών, σε μια συνοικιακή παιδική χαρά. Πρησμένα χείλη, σπασμένα δόντια… οι γονείς του «θύματος» καλούν τους γονείς του «θύτη» στο σπίτι τους, για να τα βρουν. Τα ευγενικά πειράγματα δίνουν τη θέση τους σε κοφτερά υπονοούμενα, καθώς έρχονται στην επιφάνεια οι γελοίες αντιφάσεις και οι τραγελαφικές προκαταλήψεις των τεσσάρων γονιών. Κανένας από αυτούς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει…

Στην ταινία «Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» πρωταγωνιστούν η βραβευμένη με Όσκαρ Κέιτ Γουίνσλετ («Mildred Pierce», «The Reader») και ο βραβευμένος με Όσκαρ Κριστόφ Βαλτς («Water for Elephants», «Inglourious Basterds»), ως το αντρόγυνο Νάνσι και Άλαν, απέναντι στη βραβευμένη με Όσκαρ Τζόντι Φόστερ («Panic Room», «The Silence of the Lambs») και στον Τζον Σ. Ράιλι («We need to talk about Kevin», «Magnolia»), που ενσαρκώνουν το αντρόγυνο Πενέλοπε και Μάικλ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό, Le Dieu du Carnage», της Γιασμίνα Ρεζά. Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Εστία, με τίτλο “Ο Θεός της Σφαγής”. Η Γιασμίνα Ρεζά συνεργάστηκε με τον Ρομάν Πολάνσκι για την προσαρμογή του έργου της, «The God of Carnage» στη μεγάλη οθόνη.

Υποψήφιο για 2 Χρυσές Σφαίρες Γυναικείας Ερμηνείας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), για τις Τζόντι Φόστερ και Κέιτ Γουίνσλετ.

ΚΕΪΤ ΓΟΥΪΝΣΛΕΤ (Νάνσι)
ΤΖΟΝΤΙ ΦΟΣΤΕΡ (Πενέλοπε)
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΒΑΛΤΖ (Άλαν)
ΤΖΟΝ Σ. ΡΑΪΛΙ (Μάικλ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ
Σενάριο: ΓΙΑΖΜΙΝΑ ΡΕΖΑ & ΡΟΜΑΝ ΠΟΛΑΝΣΚΙ
Παραγωγή: ΣΑΪΝΤ ΜΠΕΝ
Φωτογραφία: ΠΑΟΥΕΛ ΕΝΤΕΛΜΑΝ
Μοντάζ: ΕΡΒΕ ΝΤΕ ΛΟΥΖ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ΝΤΙΝ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗΣ
Κοστούμια: ΜΙΛΕΝΑ ΚΑΝΟΝΕΡΟ
Μουσική: ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΕΣΠΛΑ

Διάρκεια 79’
Πρώτη Προβολή 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Διανομή VILLAGE.


Eπιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης