His Girl Friday (1940)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Ξαναπαντρεύομαι την Γυναίκα μου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωστό επίσης ως: Η Πρώτη Σελίδα

Ο Ουόλτερ Μπερνς, εκδότης της εφημερίδας «Πρωινά Νέα», μαθαίνει ότι η πρώην σύζυγός του και μεγάλο αστέρι της δημοσιογραφίας, Χίλντι, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί. Ο Ουόλτερ αγαπά ακόμα τη Χίλντι αλλά έβαζε πάντα πρώτα τη δουλειά, αφού δεν μπορούσε να αντισταθεί σε κανένα δημοσιογραφικό «λαβράκι» που προέκυπτε, με αποτέλεσμα να καταστρέψει ακόμα και το μήνα τους μέλιτος! Η Χίλντι τώρα πρόκειται να παντρευτεί έναν άντρα τελείως διαφορετικό: τον σοβαρό και μετρημένο Μπρους, άνθρωπο για σπίτι και οικογένεια και να ζήσει κι αυτή μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή ως σύζυγος και μητέρα, μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της δημοσιογραφίας και των σκληρό κόσμο των εφημερίδων. Μόλις ο Ουόλτερ μαθαίνει για τον επικείμενο γάμο της, σκαρφίζεται ό,τι πονηριά μπορεί να φανταστεί για την αποτρέψει από το να παντρευτεί, την ίδια στιγμή που «τρέχει» και μια μεγάλη είδηση: η εκτέλεση ενός καταδικασμένου εγκληματία. Το φιλμ είναι γεμάτο με πανέξυπνες ατάκες και ανατροπές.


The Smurfs (2011)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταφρασμένος Τίτλος: Στρουμφάκια

 Μεσαίωνας, σε ένα μαγεμένο δάσος στα βάθη της Ευρώπης, ο απαίσιος μάγιστρος Δρακουμέλ έχει καταφέρει να ανακαλύψει το χωριό των Στρουμφ, των μικροκαμωμένων μπλε πλασμάτων που έχουν για ηγέτη και καθοδηγητή τους τον έναν και μοναδικό Μπαρμπαστρούμφ. Αμέσως, στο Στρουμφοχωριό σημαίνει συναγερμός και τα Στρουμφάκια σκορπίζουν ολόγυρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα νύχια του σατανικού μάγου, ο οποίος θέλει να τα αιχμαλωτίσει και να απομυζήσει την «πεμπτουσία» τους για να γίνει πανίσχυρος. Παρόλα αυτά, μέσα από ένα μαγικό πέρασμα το οποίο ανακαλύπτουν τυχαία, ο Μπαρμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα και τέσσερα ακόμη Στρουμφάκια καταλήγουν στη σημερινή Νέα Υόρκη, καταμεσής του Σέντραλ Παρκ. Η περιπέτεια μόλις ξεκίνησε.

One Day (2011)

 Μεταφρασμένος Τίτλος: Μια Ημέρα

Ο Ντέξτερ και η Έμα γνωρίστηκαν το 1988, την ημέρα της αποφοίτησης τους. Έκτοτε και κάθε μία συγκεκριμένη μέρα τον χρόνο, ξανασυνάντιονται κι ανανεώνουν το ρομάντζο τους. Μια αγάπη που χτίζεται με τον χρόνο


Melancholia (2011)

Η Τζαστίν, αδελφή της Κλερ, έχει περιέλθει σε μελαγχολία μετά τον γάμο της κι αφού έχει αφήσει τα πάντα που την έκαναν ευτυχισμένη στην άκρη. Από έναν ανεψιό της θα μάθει ότι ο κόσμος φτάνει στο τέλος του. Αυτή, όμως, γνωρίζει μια ειδική σπηλιά και σε αυτήν θα πάρει τους αγαπημένους της για να σωθούν.

Periferic (2010)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Στις Παρυφές

Γνωστό επίσης ως: Outbound

Η Ματίλντα έχει στη διάθεσή είκοσι τέσσσερις ώρες μέσα στις οποίες πρέπει, αφού πάει με ειδική άδεια στην κηδεία της μητέρας της, να επιστρέψει στη φυλακή όπου εκτίει την ποινή της. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η Ματίλντα συναντά και ζητά μια χάρη από τον αδελφό και την απρόθυμη κουνιάδα της, και όταν εκείνοι αρνιούνται να τη βοηθήσουν, στρέφεται στον πρώην φίλο και προαγωγό της. Μια ιστορία αναζήτησης μιας νέας ζωής, που ορίζεται από γρήγορες κι αμετάκλητες αποφάσεις.

Final Destination 5 (2011)

Μεταφρασμένος Τίτλος: Βλέπω το Θάνατό σου 5

Όπου και αν τρέξεις, όπου κι αν κρυφτείς… τον Θάνατο δε μπορείς να εξαπατήσεις. Ή μπορείς;
Στο “Βλέπω το Θάνατο σου 5,” ο Θάνατος είναι ωσεί παρών, όπως πάντα, κάνοντας την εμφάνιση του σε μια ομάδα φίλων που ξεκινά για την εκδρομή της. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του λεωφορείου τους, ο Σαμ (Νίκολας Ντ’ Αγκόστο) έχει ένα προαίσθημα, στο οποίο ο ίδιος, οι περισσότεροι φίλοι του και πολλοί από τους επιβάτες, πεθαίνουν σε μια φρικιαστική κατάρρευση γέφυρας.

Όταν το όραμα του θα τελειώσει, τα γεγονότα αρχίζουν να του θυμίζουν αυτά που μόλις οραματίστηκε, με αποτέλεσμα να οδηγεί φρενιασμένα τους φίλους του, την κοπέλα του Μόλι (Έμμα Μπελ) και τον κολλητό του Πίτερ (Μάιλς Φίσερ) μακριά από την καταστροφή… πριν ο Θάνατος μπορέσει να τους διεκδικήσει.

Οι ανυποψίαστες, όμως, ψυχές δεν έπρεπε να επιζήσουν και σε ένα τραγικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, πρέπει να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τα κυνικά σχέδια του Θανάτου.

Το «Βλέπω το Θάνατο Σου 5» είναι η δεύτερη ταινία της σειράς που γυρίζεται με τεχνολογία 3D, φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Στίβεν Κουέιλ, σηματοδοτώντας παράλληλα το κινηματογραφικό σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντούμε τους Νίκολας Ντ’ Αγκόστο (“Fired Up!,” τηλεοπτική σειρά “Heroes”), Έμμα Μπελ (“Frozen,” τηλεοπτική σειρά “The Walking Dead”), Μάιλς Φίσερ (τηλεοπτικές σειρές “Mad Men” και “Gossip Girl”), Κόρτνεϊ Μπ. Βανς (τηλεοπτικές σειρές “Flash Forward,” “ER”) και Αρλίν Εσκαρπέτα (“Friday the 13th”). Μαζί τους ο Ντέιβιντ Κέχνερ (“The Office,” “Anchorman”) και ο Τόνι Τοντ, βετεράνος των ταινιών “Βλέπω το Θάνατο Σου 5” (“Hatchet II”).


Οι Νύμφες του
Hindu Kush (2011)

Μεταφρασμένος Τίτλος: The Nymphs of Hindu Kush

Στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα βουνά του Ινδικού Καύκασου, μας ταξιδεύει η ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου. Εκεί ζουν 4.000 Καλάσα, μια αρχέγονη φυλή που πιστεύει σε νύμφες, θεούς και ξωτικά κι έχει καταφέρει να επιβιώσει και να διατηρήσει την παράδοσή της ανάμεσα σε 165 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Η Σαμίμ είναι η πρώτη κοπέλα που κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και έχει ως όνειρο να δουλέψει μαζί με τον Αθανάσιο Λερούνη, πρόεδρο της ΜΚΟ «Έλληνες Εθελοντές». Οι Ταλιμπάν όμως απαγάγουν τον Λερούνη, μια απαγωγή που γεμίζει φόβο κι ανασφάλεια τους Καλάσα. Πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι γυναίκες του Hindu Kush; Τι θα κάνει η Σαμίμ θα υλοποιήσει τα όνειρα της;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης