Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν τους σταματά.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ

Τη δεκαετία του ’60, το Λονδίνο ήταν το μέρος που έπρεπε να είσαι. Στην οδό Carnaby γινόταν παρέλαση χρωμάτων και διασημοτήτων, οι Beatles άφηναν ιστορία στην οδό Abbey, και η πρωτεύουσα ήταν πρωτοπόρος στη μόδα, τη μουσική, τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία. Η εποχή είχε και τη σκοτεινή της πλευρά, με βασικούς εκπροσώπους τους αδερφούς Κρέι.

Γεννημένοι το 1933, ο Ρόνι και ο Ρέτζι ήταν πανομοιότυποι δίδυμοι (ο Ρέτζι ήταν μεγαλύτερος κατά δέκα λεπτά), που μεγάλωσαν στους δρόμους του Λονδίνου για να γίνουν αδίστακτοι μαφιόζοι. Διατηρώντας βιτρίνα ως ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, είχαν τρομερή κοινωνική και πολιτική επιρροή. Δε βασίλευαν απλά στην περιοχή τους- τους άνηκε το Λονδίνο. Δεν ήταν απλά μαφιόζοι- ήταν διασημότητες.

Μέχρι που τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Το 1966, ο Ρόνι πυροβόλησε και σκότωσε τον Τζορτζ Κόρνελ σε μία pub, την The Blind Beggar. Tην επόμενη χρονιά ο Ρέτζι έπεσε σε βαθύ πένθος, όταν η σύζυγος του Φράνσις αυτοκτόνησε. Λίγους μήνες αργότερα, σκότωσε βίαια ένα συνεργάτη του, τον Τζακ ΜακΒίτι μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες. Η γοητευτική ζωή τους τέλειωσε- το 1968 μία αστυνομική έρευνα με επικεφαλή τον Λέοναρντ Ριντ, οδήγησε στη σύλληψη τους. Καταδικάστηκαν με ισόβια. Ο Ρόνι δεν αποφυλακίστηκε ποτέ, ενώ λίγο καιρό μετά τη φυλάκιση του, χαρακτηρίστηκε ψυχικά ασθενής και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του στο νοσοκομείο Broadmoor, όπου και πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1995. Ο Ρέτζι αποφυλακίστηκε το 2000 με καρκίνο σε τερματικό στάδιο και πέθανε δύο μήνες μετά.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης