Ο πρώτος ημιτελικός του Euro 2012 διεξάγεται απόψε (21.45, ΕΤ1) στην «Donbass Arena» του Ντόνετσκ, όπου η Πορτογαλία κοντράρεται με την Ισπανία, στο ντέρμπι της Ιβηρικής.

Η Πορτογαλία κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στον 2ο όμιλο, πίσω από τη Γερμανία, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Ολλανδία και τη Δανία. Στους «8» επικράτησε 1-0 της Τσεχίας και έφτασε στα ημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο αγωνίζεται 4-3-3 και στηρίζεται στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όμως υποστηρίζεται από αξιόλογους παίκτες, όπως οι Νάνι, Μεϊρέλες, Μουτίνιο και Κοεντράο. Στην άμυνα κυριαρχούν οι Πέπε και Μπρούνο Άλβες.

Από την άλλη, η Ισπανία του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αγωνίζεται στο Euro 2012 με 4-3-3, σχήμα στο οποίο συνήθως απουσιάζει ο κλασικός επιθετικός. Φαίνεται να προτιμά μία 11άδα χωρίς κλασικό επιθετικό.

Ο Τσάβι και ο Τσάμπι Αλόνσο αποτελούν «καταλύτες» στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ Μπούσκετς και Άλμπα κάνουν πολλή από τη «βρόμικη» δουλειά, έχοντας τον Ινιέστα ως κρυφό κυνηγό. Δημιουργικό και εκτελεστικό ρόλο έχουν οι Σεσκ Φάμπρεγας και Νταβίντ Σίλβα, ενώ στην άμυνα ο Ίκερ Κασίγιας αποτελεί εγγύηση, όπως και οι Ράμος, Πικέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πιθανές συνθέσεις:

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο, σύστημα 4-3-3): Πατρίσιο, Περέϊρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Βελόσο, Μουτίνιο, Νάνι, Αλμέιδα, Ρονάλντο.

Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε, σύστημα 4-3-3): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα.

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης