Μετέωρο ονομάζεται ένα ουράνιο σώμα όταν εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης, ενώ το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης. Την τύχη να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό θέαμα είχαν όσοι βρέθηκαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Ένας μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη το Σάββατο 19/5 και δημιούργησε πανέμορφες εικόνες στο νυχτερινό ουρανό. Όταν το μετέωρο τυλίχθηκε στις φλόγες, πήρε ένα καταγάλανο χρώμα.
Η πύρινη σφαίρα και η μακριά ουρά, είχαν πολύ μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να φωτίσει εντυπωσιακά το νυχτερινό ουρανό, προτού επέλθει η διάλυση του σώματος. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) ο μετεωρίτης ήταν κομμάτι κομήτη που ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 161.000 km/h (100.000 mph). Πιθανολογείται ότι κάηκε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό σε υψόμετρο περίπου 60 χιλιομέτρων (38 μίλια).
Δείτε τα συναρπαστικά βίντεο:
HAARP may have the capability to bounce low-frequency waves off an asteroid, a meteor or a comet to look inside. This incident occurred in Portugal a couple of hours ago.#Meteor #HAARP #Portugal #GiganticMeteor #Spain #UFO #brightfireball #Pereira #CastroDaire #northernPortugal pic.twitter.com/K51i265Go2
— Christian Rosenkreutz (@fratercrc) May 19, 2024
Comet fragment lights up sky over Spain and Portugal ‘like a movie’ 👀 pic.twitter.com/xY3i7XVHyu
— Trump.AI (@Obielicious) May 19, 2024
Οι βροχές μετεώρων (πεφταστέρια) είναι ένα από τα πιο λαμπρά θεάματα της φύσης, καθένα από τα οποία φέρνει μια μοναδική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των μετεωροειδών που σχηματίζουν ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων. Βροχές μετεώρων συμβαίνουν αρκετές φορές το χρόνο όταν στη Γη διέρχονται μικρά κομμάτια πετρωμάτων ή κόκκοι σκόνης τα οποία είναι απομεινάρια από αστεροειδείς ή από κάποιον κομήτη. Τα θραύσματα αυτά, καίγονται καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης, εκπέμποντας μια λάμψη φωτός. Μπορούν να εμφανιστούν με μια ποικιλία χρωμάτων. που εξαρτάται από τη χημική τους σύσταση. Διαφορετικές χημικές ουσίες στα μετέωρα παράγουν διαφορετικά χρώματα καθώς καίγονται ενώ εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης.