Έναν μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές, κατά τις οποίες ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, απέτυχε να περάσει στον δεύτερο γύρο, οι κλυδωνισμοί στο κόμμα συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή ηγεσία αντέδρασε άμεσα και διέγραψε τον τέως πρόεδρο, Μάριο Καρογιάν, και άλλα στελέχη του κόμματος. Και ο κ. Καρογιάν εξαπέλυσε σήμερα φραστική επίθεση στην ηγεσία του κόμματος, η οποία απάντησε, χαρακτηρίζοντάς τον «διδάκτορα του πολιτικού καιροσκοπισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Καρογιάν δεν ανακοίνωσε, όπως πολλοί ανέμεναν, την ίδρυση νέου κόμματος, αλλά ζήτησε άμεση ανάκληση των πρόσφατων διαγραφών και συνέδριο για εκλογή νέας ηγεσίας. Στην ερώτηση τι θα γίνει στο ενδεχόμενο, που δεν ανακληθούν οι διαγραφές, απάντησε πως «αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες» και πως εκείνο, που τον απασχολεί, είναι να επουλωθούν οι πληγές στο ΔΗΚΟ και να γίνει ξανά κόμμα ισορροπίας.

Ο κ. Καρογιάν επέκρινε έντονα τον πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, υποστηρίζοντας πως «πολιτεύεται με αυταρχικότητα, ακυρώνοντας κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας, συλλογικής λειτουργίας και ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου». Ειδικά για το Κυπριακό, κατήγγειλε τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι «χωρίς καμιά προηγούμενη εσωκομματική διαβούλευση, καμία προγραμματική συζήτηση, καμία σύγκληση του Πολιτικού Συνεδρίου, υιοθέτησε μια δήθεν νέα στρατηγική, μετατοπίζοντας το ΔΗΚΟ σε ακραίες και συγκεχυμένες θέσεις».

Αναφερόμενος στο εκλογικό συνέδριο του 2013, όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Παπαδόπουλος, ο Μάριος Καρογιάν έκανε λόγο για «εκτεταμένη καλπονοθεία στην Πάφο», που -όπως είπε- αποτελεί πλέον για όλους κοινό μυστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επέκρινε την ηγεσία του κόμματος ότι αποχώρησε αιφνιδιαστικά το 2014 από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, «χωρίς ουσιαστικό λόγο», προσθέτοντας ότι οι βλέψεις του Νικόλα Παπαδόπουλου αποκαλύφθηκαν, «όταν μεθόδευσε τη δια βοής ανάδειξή του σε υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Το βράδυ του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, ανέφερε ο κύριος κ. Καρογιάν, «η απομόνωση επιβεβαιώθηκε πλήρως και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έμεινε εκτός της διεκδίκησης του προεδρικού αξιώματος». Είπε ακόμη ότι μετά τον πρώτο γύρο, αντί η ηγεσία να επαναφέρει το ΔΗΚΟ στη λογική ενός σοβαρού κόμματος εξουσίας, κατέληξε «στην ακατανόητη από τον κόσμο του Κέντρου επιλογή του “κανένα” ενόψει του δεύτερου γύρου».

Το ΔΗΚΟ απάντησε στον διαγραφέντα τέως πρόεδρο, τον οποίο χαρακτήρισε «διδάκτορα του πολιτικού καιροσκοπισμού». Σε ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως ο κ. Καρογιάν έχει επιλέξει ο ίδιος να μην ανήκει στο ΔΗΚΟ και ότι είχε για χρόνια την ευκαιρία να εκθέσει τις όποιες απόψεις του στα συλλογικά όργανα και να διεκδικήσει την υιοθέτησή τους, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. «Αντί γι αυτό» -προσθέτει η ανακοίνωση- «επέλεξε να γυρίσει την πλάτη στα συλλογικά όργανα και, ακόμα χειρότερα, να ακολουθήσει δρόμο υπονόμευσης των επιδιώξεων του ΔΗΚΟ και των συμφερόντων των μελών και των ψηφοφόρων […] Αποκορύφωμα της συμπεριφοράς Κάρογιαν είναι η στήριξη άλλου υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές, τη στιγμή που η υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΚΟ υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Αντιλαμβανόμαστε την προσωπική πικρία του Μάριου Καρογιάν για την αποδοκιμασία της θητείας του και την ήττα στο εκλογικό Συνέδριο του 2013».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης