Σε νέα φάση εισέρχονται οι έρευνες για το σκάνδαλο των σκουπιδιών, μετά την κατάθεση του διευθυντή της εταιρείας Enviroplant Θεοφάνη Λώλου, οποίος ήρθε στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση του Θ. Λώλου η αστυνομία στρέφει τις έρευνες της σε δύο κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT φέρεται να βάζει στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο με χρηματισμούς δημόσιων λειτουργών και τοπικών παραγόντων και κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν απόψε στα ΜΜΕ, ο κ. Λώλος στην κατάθεσή του φαίνεται να κατονόμασε δυο κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ.

Με βάση την κατάθεση Λώλου η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του Βενιζέλου Ζανέτου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ και εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς.

Το δεύτερο ένταλμα αφορά τον Ανδρέα Κοκκινίδη, στέλεχος του ΑΚΕΛ Λάρνακας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Λώλος φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι ο Κοκκινίδης τον έφερε σε επαφή με τον Ζανέτο, ο οποίος τον βοήθησε να πάρει κάποιο έργο επίβλεψης με αντάλλαγμα 25.000 ευρώ.

Το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει επικρίνει την απόφαση του Δικαστηρίου για την καταδίκη του Βενιζέλου Ζανέτου, διερωτάται “πού είναι το αδίκημα”, καθώς, όπως αναφέρει σε δηλώσεις του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Στέφανος Στεφάνου, η εταιρεία που φέρεται να έδωσε εισφορά στο ΑΚΕΛ δεν πήρε την προσφορά στο ΧΥΤΙ Λεμεσού. Διερωτήθηκε, μάλιστα, “αν θα αποσταλούν εντάλματα σύλληψης εναντίον όλων των στελεχών άλλων κομμάτων που πήραν εισφορές κατά καιρούς από εταιρείες στο όνομα του κόμματός τους”.

Ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι οι δημόσιοι λειτουργοί, που συνεργάζονταν με τον Θανάση Λώλο και οι οποίοι είναι σήμερα υπόδικοι για την υπόθεση, απομακρύνθηκαν από τον τότε υπουργό Εσωτερικών ΝεοκλήΣυλικιώτη.

Στελέχη του ΑΚΕΛ θεωρούν πως η υπόθεση έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, με κάποιους να θέλουν να βλάψουν το κόμμα λίγο πριν από τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ