Άρχισε η ροή νερού στη Λευκωσία μετά την επιδιόρθωση από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων της βλάβης που προκλήθηκε στον αγωγό της Τερσεφάνου κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης.
Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων είχε αρχίσει από το απόγευμα να δίνει νερό στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας, γύρω στα μεσάνυχτα αύξησε την ποσότητα και σήμερα το πρωί έδωσε μέχρι και 1.900 κυβικά μέτρα νερού, με αποτέλεσμα να αρχίσει να εισρέει νερό μέσα στις δεξαμενές της Λευκωσίας.
Τα νοσοκομεία έχουν αποκατασταθεί πλήρως (Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Απολλώνειο, Ιπποκράτειο και Αρεταίειο), ενώ και στις περιοχές που γειτνιάζουν με τα νοσοκομεία η παροχή έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Μέχρι τις 11 π.μ. αρχίζει σταδιακά η παροχή νερού σε αρκετές περιοχές. Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές που είναι δύσκολες λόγω υψομετρικών διαφορών, γι’ αυτό και η παροχή ενδεχομένως να καθυστερήσει.
Μέχρι το απόγευμα θα δοθούν στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας μέχρι και 3.000 κ.μ. νερού, γεγονός που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της παροχής μέχρι αργά το απόγευμα.
Η τροφοδότηση σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως η Λακατάμια και το Τσέρι, όπου η τροφοδότηση θα αρχίσει γύρω στο μεσημέρι.
Το ΣΥΛ θα χρειαστεί όλη την υπόλοιπη ημέρα, για να μπορέσει να υδροδοτήσει τους πλείστους καταναλωτές. «Δεν είναι απόλυτο ότι θα μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε όλους» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας Νίκος Ζαμπακίδης.
Σε ερώτηση πότε θα φτάσει η παροχή στο 100%, ο κ. Ζαμπακίδης είπε ότι αναμένει σε κάποιο στάδιο αύριο, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να πει το πει μετά βεβαιότητας.
Πρωτόγνωρο μια πρωτεύουσα να μην έχει τροφοδοτικό αγωγό
«Ευελπιστούμε» ανέφερε «ότι δεν θα προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο το δικό μας. Διότι καταλαβαίνετε ότι αν προκληθούν προβλήματα στο δίκτυο το δικό μας θα πρέπει να πάμε πίσω. Γι` αυτό χρειάζεται πολλή υπομονή και πολλή προσοχή από εμάς, Οι καταναλωτές ασφαλώς και δεν ευθύνονται σε τίποτα. Η ευθύνη είναι εξ ολοκλήρου δική μας».
Αναφερόμενος στο πρόβλημα στον αγωγό της Τερσεφάνου, είπε: «δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο, που να μην υπάρχει δεύτερος αγωγός, ο οποίος να υδροδοτεί τη Λευκωσία», προσθέτοντας πως «είναι πρωτόγνωρο η πρωτεύουσα μιας χώρας να μην έχει τροφοδοτικό αγωγό, κάτι το οποίο λέγεται τα τελευταία 25 χρόνια τουλάχιστον».
Πηγή: ΚΥΠΕ