Επιμέλεια : Αλέξης Σφαέλος
Ο οδηγός Formula 1 Sebastian Vettel άφησε για λίγο το μονοθέσιο του ντύθηκε σύμφωνα με τη μόδα που υπήρχε το 1922 και έκανε μια γρήγορη βόλτα με το αγωνιστικό Green Pea. με αυτό το αυτοκίνητο οι αγωνιζόμενοι της εποχής εκείνης έκαναν εναν αγώνα στην πίστα δρόμου του Στρασβούργου,60 γύρων συνολικού μήκους 800 χιλιομέτρων.
Ο πιλότος της Aston Martin, χαμογελαστός και ευδιάθετος όπως πάντα κάθησε στη θέση του οδηγού φορώντας κοστουμάκι με γιλέκο και ανάποδη τραγιάσκα και έκανε μερικούς γύρους με το πανέμορφο Green Pea στην πίστα του Paul Ricard.
Τα TT1 και TT2, που κατασκευάστηκαν από τον ιδρυτή Lionel Martin, προορίζονταν αρχικά για τον αγώνα Isle of Man TT (Tourist Trophy) του 1922, αλλά μια καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο στο Γαλλικό Grand Prix στις 15 Ιουλίου 1922.
Ο Sebastian Vettel, δήλωσε:
«Ήταν απίστευτη τιμή να οδηγώ αυτό το αυτοκίνητο, ακριβώς 100 χρόνια μετά από την τελευταία φορά που έφτασε στη γραμμή εκκίνησης στο Γαλλικό Grand Prix. Το Green Pea κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην κληρονομιά της Aston Martin και μπορείτε σχεδόν να νιώσετε αυτόν τον αιώνα ιστορίας κάτω από τα δάχτυλά σας όταν βρίσκεστε στο τιμόνι. Το αγωνιστικό πνεύμα και η θέληση για νίκη είναι κάτι που καθορίζει την Aston Martin και είναι φανταστικό να το γιορτάζουμε αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς φέρνουμε την Green Pea και την κληρονομιά μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό μαζί με την τεχνολογία αιχμής και τις επιδόσεις του σημερινού αυτοκινήτου AMR22».
Στο φετινό Γαλλικό Grand Prix, η Aston Martin -ως φόρο τιμής στον Green Pea-θα αγωνιστεί έχοντας στη μύτη των αυτοκινήτων της, το αρχικό λογότυπο της μάρκας του 1913. Αυτή η συμβολική χειρονομία έρχεται αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τη νέα έκδοση του εμβληματικού λογότυπου των φτερών της, το οποίο θα εμφανίζεται στο αγωνιστικό μονοθέσιο AMR22.
Τώρα αν θέλετε να μάθετε για τις επιδόσεις του Green Pea διαθέτει κινητήρα 1,5 λίτρων, και αποδίδει περίπου 55 ίππους έχοντας τελική ταχύτητα 137 χιλιομέτρα.