Επικίνδυνο για τους επιβάτες και όλους τους υπόλοιπους στο δρόμο είναι το υπερβολικό φόρτωμα του αυτοκινήτου και ειδικά πάνω από την «εταζέρα» του χώρου αποσκευών.

Πρώτα απ’ όλα, τοποθετώντας διάφορα βαριά αντικείμενα πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν δύο μικρά παιδάκια, ρισκάρουμε να τραυματιστούν ακόμα και σε ένα απλό φρενάρισμα αφού τίποτα δεν συγκρατεί τα πράγματα. Πολύ περισσότερο δε σε απότομο φρενάρισμα ή σύγκρουση που το βάρος των ιπτάμενων αντικειμένων μέσα στην καμπίνα των επιβατών θα πολλαπλασιαστεί ανάλογα με την ταχύτητα και τον βαθμό επιβράδυνσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα πράγματα αυτά αποκλείουν τελείως την ορατότητα του οδηγού πίσω αλλά και των υπολοίπων οδηγών (μέσα από το δικό του αυτοκίνητο) πιο μπροστά, ώστε να αντιλαμβάνονται την κίνηση και να έχουν το χρόνο να φρενάρουν νωρίς.

Γιατί μέσα από τα τζάμια των μπροστινών μας μπορούμε να βλέπουμε αν κάποιος ξαφνικά ακινητοποιηθεί γιατί πετάχτηκε κάποιο ζώο ή είδε κάτι που εμείς ακόμα δεν βλέπουμε και να φρενάρουμε ταυτόχρονα με το μπροστινό αυτοκίνητο και όχι μετά από αυτό, κερδίζοντας έτσι πολύτιμα δέκατα του δευτερολέπτου και αποφεύγοντας μια πιθανή καραμπόλα.

Αυτή τη δυνατότητα δεν την είχαμε εχθές το απόγευμα στη Λεωφόρο Μαραθώνος πίσω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και εν μέσω της επιστροφής του τριημέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης