Μόνο αυτό το σχόλιο μπορούμε να κάνουμε για αυτό που ζήσαμε εχθές το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο. Περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την έξοδο για το χωριό, υπήρχαν γραπτές προειδοποιήσεις για ατύχημα που είχε γίνει λίγο νωρίτερα ανάμεσα στη Νέα Πέραμο και την Πάχη. Όταν τελικά ακινητοποιηθήκαμε εμφανίστηκαν οι «έξυπνοι Ελληνάρες» που περνούσαν από την δεξιά «Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης» όλους εμάς τους… βλάκες που περιμέναμε σταματημένοι.

Όλοι αυτοί γνώριζαν ότι το μικρο-μποτιλιάρισμα αυτό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος. Συνεπώς θα χρειαζόταν βοήθεια από την τροχαία, γερανούς και ενδεχομένως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Ήταν δηλαδή δεδομένο ότι η λωρίδα αυτή έπρεπε να είναι απολύτως άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ήταν γεμάτη από αυτοκίνητα και φορτηγά τα οποία, αφού πέρασαν όλους εμάς, μετά ακινητοποιήθηκαν και αυτά, αφού έφτασαν εμπρός στο ατύχημα και δεν είχαν πού να πάνε!

Και όταν μετά από λίγα λεπτά ακούστηκε μια σειρήνα τόσο εμείς οι «βλάκες», όσο και οι «έξυπνοι» αλλά και το όχημα έκτακτης ανάγκης πίσω μας δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο ατύχημα έτυχε να μην υπάρχει τραυματισμός. Αν όμως κάποιος καθυστερούσε να φτάσει στο νοσοκομείο και πάθαινε μια χειρότερη σωματική βλάβη ή έχανε τη ζωή του εξαιτίας της ανοησίας ορισμένων, δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία αφού εν γνώσει τους και συνειδητά δημιούργησαν πρόβλημα;

Η δεξιά λωρίδα του δρόμου ονομάζεται «Λ.Ε.Α.» (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) και πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε γρήγορα και σωστά αν εμπλακούμε σε ατύχημα.

Γιατί εχθές ήταν κάποιοι άλλοι, αλλά σήμερα μπορεί να είμαστε εμείς αυτοί που ακούν τη σειρήνα αλλά δεν βλέπουν τη βοήθεια να φτάνει. Στιγμές που τα δευτερόλεπτα μοιάζουν ώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης