Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha παρουσίασε το πλάνο της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης του παρόντος και του μέλλοντος. Η H Yamaha αναφέρει πως μέσα στο 2022 θα δούμε και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα.ιαπωνική φίρμα μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή με δύο ηλεκτρικά scooter, τρία ηλεκτρικά ποδήλατα και ένα πρωτότυπο moped. Η παρουσίαση δεν μας έδωσε λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα, ωστόσο έχουμε πλέον ένα πιο συγκεκριμένο χρονικό πλάνο για το πότε θα έχουμε στην αγορά τα νέα προϊόντα της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών scooter της Yamaha ανέλαβε ο Πρόεδρος της Yamaha Europe, Eric De Seynes, ο οποίος ξεκίνησε αναφερόμενος στο πολυαναμενόμενο E01. Πρόκειται για ένα scooter με επιδόσεις ενός scooter 125 κ.εκ. το οποίο θα φέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, αποσπώμενες μπαταρίες και την ποιότητα της Yamaha φυσικά. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024 για να δούμε στα καταστήματα το νέο αυτό scooter.

Το Neos αναμένεται πριν το καλοκαίρι του 2022.

Ο ισχυρός άνδρας της Yamaha τόνισε ότι σε πρώτη φάση το E01 θα δοθεί σε δημόσιες υπηρεσίες σε κάποια μεγάλη πόλη της Ευρώπης, (Παρίσι, Ρώμη, Μιλάνο) και σε εταιρείες ανταλλαγής μοτοσικλετών προκειμένου να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες και να συλλέξει η Yamaha χρήσιμες πληροφορίες. Σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το τελικό μοντέλο του E01.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το B01 έχει εξελιχθεί από τη Yamaha και τη Fantic.

Το δεύτερο scooter της Yamaha είναι το Neos, ένα μικρότερο scooter το οποίο αναμένεται να έχει επιδόσεις ενός μοντέλου 50 κ.εκ. Και αυτό το μοντέλο έχει αποσπώμενες μπαταρίες, ενώ σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μάλιστα οι άνθρωποι της Yamaha αναφέρουν πως πριν το καλοκαίρι θα είναι διαθέσιμο το Neos. Η Yamaha δουλεύει επίσης πάνω σε ένα νέο project το οποίο ονομάζει B01. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με την Fantic η οποία έχει σχεδιάσει το πλαίσιο και η Yamaha έχει τοποθετήσει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα ποδηλάτου δημιουργώντας στην πραγματικότητα ένα σύγχρονο moped.

Το Ε01 αναμένεται να το δούμε στα καταστήματα το 2024!

Σημαντικό στοιχείο της παρουσίασης ήταν πως όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Yamaha θα έχουν το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα το οποίο ονομάζει η εταιρεία Aqua.

Παρακολουθείστε την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Yamaha Switch On.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοίγει νέους ορίζοντες το Yamaha Tenere 700 World Raid

Έρχεται υβριδικό Yamaha TMAX;

Εγκαταλείπει το Dakar η Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης