Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Vespa αποτελεί ένα από τα πλέον θρυλικά δίκυκλα στην ιστορία της μοτοκίνησης κουβαλώντας μια βαριά Η τιμή του υπολογίζεται στα 90€ και θα είναι διαθέσιμη από 1η Μαρτίου 2022.κληρονομιά 75 ετών. Είναι σύμβολο ελευθερίας, φινέτσας και ιταλικού στιλ ξεπερνώντας τα στενά όρια της μετακίνησης καθώς έχει δημιουργήσει μια δική της κουλτούρα τρόπου ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τέτοιο σύμβολο λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την Lego, την εταιρεία παιχνιδιών από τη Δανία. Η Lego λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κιτ κατασκευής μιας Vespa 125 της δεκαετίας του 1960 το οποίο δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες που έχουν μεράκι και όρεξη να κατασκευάσουν κάτι μοναδικό. Οι Δανοί συνεργάστηκαν στενά με την Piaggio προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πολύ εκλεπτυσμένο μοντέλο με έμφαση στο στιλ και την εμφάνιση με τρομερές λεπτομέρειες.

Μια Vespa που θα τη βάλεις στο σαλόνι σου!

Το μέγεθος της Vespa είναι 35*22 εκατοστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Vespa είναι βαμμένη στο θρυλικό χρώμα γαλάζιο του ουρανού της Piaggio και το τιμόνι μπορεί να κινηθεί δεξιά και αριστερά χάρη σε έναν μηχανισμό Technic της Lego. Το καπάκι του κινητήρα ανοίγει και μπορείς να δεις τον δίχρονο κινητήρα της Vespa, ενώ η μανιβέλα είναι λειτουργική. Λειτουργικό είναι και το διπλό σταντ, ενώ υπάρχει και η ρεζέρβα τοποθετημένη στο γνωστό σημείο εσωτερικά του scooter.

Ο κινητήρας διαθέτει λειτουργική μανιβέλα.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι στην πινακίδα η οποία αναγράφει την ημερομηνία κατασκευής της πρώτης Vespa στις 23 Απριλίου του 1946. Η σέλα αποτελείται από δύο ξεχωριστά κομμάτια, ενώ το κιτ συνοδεύεται από vintage κράνος, τσάντα κρεμασμένη στο εσωτερικό της μάσκας και σχάρα στο πίσω μέρος για μεταφορά πραγμάτων.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείστε μια ανάλυση του κιτ της Lego.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Vespa των “gentlemen” είναι η GTS Super 300 Racing Sixties

Το δικό της σύστημα ραντάρ για scooter ετοιμάζει η Piaggio

Η αξία της Vespa υπολογίζεται στα 906 εκατομμύρια ευρώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης