Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Το BMW Group με στόχο την εξέλιξη τεχνολογιών Αυτοματοποιημένης Οδήγησης ανακοίνωσε μια νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία με τις Qualcomm Technologies Inc και Arriver Software AB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στρατηγική αυτής της συνεργασίας θα επικεντρωθεί στην εξέλιξη τεχνολογιών AD επόμενης γενιάς, βασισμένη στις λειτουργείες του Προγράμματος Αξιολόγησης Συστημάτων Υποβοήθησης Οδήγησης επιπέδου 2 (NCAP), όπως και των λειτουργιών Αυτοματοποιημένης Οδήγησης Επιπέδου 3.
Βασικός παράγοντας αποτέλεσε το λανσάρισμα του BMW iX το 2021 (διαθέτει ένα πλήρες σύνολο λογισμικού Automated Driving της BMW) ,το οποίο και θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο στην επόμενη γενιά μέσω αυτής της συνεργασίας.    

Το Νοέμβριο του 2021 οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η επόμενη γενιά των Συστημάτων Αυτοματοποιημένης Οδήγησης (Automated Driving) της BMW θα μεταφερθεί στο ενσωματωμένο σύστημα σε τσιπ Snapdragon Ride Vision (system-on-chip – SoC) συμπεριλαμβανομένου του Arriver Computer Vision και των υπολογιστικών ελεγκτών SoC της πλατφόρμας Snapdragon Ride Platform την οποία διαχειρίζεται μέσω cloud η πλατφόρμα υπηρεσιών Snapdragon Car-to-Cloud Services.  

Κύριος στόχος θα είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας Αυτοματοποιημένης οδήγησης με προδιαγραφές ασφαλείας η οποίες θα συμπεριλαμβάνουν αισθητήρες σε ένα σετ εργαλείων προγραμματισμού και τέλος σε ένα κέντρο δεδομένων  για αποθήκευση, επανεπεξεργασία και προσομοίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, πάνω από 1.400 ειδικοί απο όλο τον κόσμο θα συνεργαστούν για να πετύχουν το στόχο τους. Οι ειδικοί θα είναι κυρίως απο τη Γερμανία, ΗΠΑ, Σουηδία, Κίνα, Ρουμανία και στο BMW AD Test Center στην Τσεχία.

Ο Nicolai Martin, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Οδηγικής Εμπειρίας, BMW Group, δήλωσε:

«Αυτή η από κοινού εξέλιξη λογισμικού είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το BMW Group σε ό,τι αφορά την επόμενη γενιά της AD πλατφόρμας μας. Για να μπορούν να λειτουργούν οι προηγμένες τεχνολογίες και τα συστήματα ασφαλείας ενός οχήματος, όλα τα στοιχεία της ψηφιακής αξιακής αλυσίδας πρέπει να βασίζονται σε προηγμένο λογισμικό. Αυτό αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα για τα έξυπνα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Το BMW Group είναι ενθουσιασμένο με την επέκταση της συνεργασίας του με τους παγκόσμιους ηγέτες της τεχνολογίας Qualcomm Technologies και Arriver η οποία περιλαμβάνει μία μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία για από κοινού εξέλιξη ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας παγκοσμίου κλάσης οδηγικές εμπειρίες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης