Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί, η ισπανική φίρμα αποκάλυψε στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, τα υποψήφια ονόματα του νέου SUV, που αναμένεται στις αγορές το 2018.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Seat, Luca de Meo, το καινούργιο μοντέλο θα ονομαστεί Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco. Από εδώ και πέρα το λόγο έχουν οι φίλοι της μάρκας και το κοινό, καθώς από σήμερα έως και τις 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ανοικτή ψηφοφορία για τον τελικό νικητή.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί, μπορεί να ψηφίσει το όνομα της αρεσκείας του μέσω των ιστοσελίδων seat.es/buscanombre ή seat.com/seekingname. Η επίσημη ονομασία θα έχει γνωστή ως τις 15 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι, το όνομα του νέου μεγάλου SUV που τοποθετείται πάνω από το Ateca και απέναντι από το Skoda Kodiaq, θα επιλέξουν οι φίλοι της μάρκας και απλοί καταναλωτές. Μέσω της καμπάνιας SEATseekingName, η φίρμα επαναπροσδιόρισε την τυπική διαδικασία προκειμένου να εμπλέξει τους φανς στο project.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού διήρκησε από την 1η Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες πρότειναν ένα όνομα με βάση την ισπανική γεωγραφία, το οποίο ταιριάζει με τις αξίες της Seat και προφέρεται εύκολα σε διαφορετικές γλώσσες.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, με 133.332 άτομα από 106 διαφορετικές χώρες να λαμβάνουν μέρος. Ωστόσο, οι έγκυρες προτάσεις για το όνομα του επταθέσιου SUV ήταν 10.130. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιολόγησε όλα τα ονόματα και κατέληξε στα τέσσερα επικρατέστερα.

Τι σημαίνει κάθε όνομα:

Το Alboran προέρχεται από την ομώνυμη θάλασσα που βρίσκεται ανάμεσα στις νότιες ακτές της Ισπανίας και το βόρειο Μαρόκο και Αλγερία.

Το Aranda είναι μια επαρχιακή πόλη 32.000 κατοίκων στην περιοχή της Καστίλλης που φημίζεται για τους αμπελώνες και το κρασί της.

Το Avila είναι πόλη και πρωτεύουσα στην περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.131 μέτρων και διαθέτει ακόμη τα τείχη στην αρχαία πόλη.

Το Tarraco προέρχεται από τη σημερινή Ταραγκόνα. Όνομα πρώην ρωμαϊκής πόλης με μεγάλη ιστορική σημασία, που βρίσκεται στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος