Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης
Όσοι ασχολείσθε με τη γαλλική κουζίνα και είστε «φαν» των γαστρονομικών απολαύσεων σίγουρα θα γνωρίζετε το διακεκριμένο Julien Dumas,που είναι ένας από τους πλέον δημιουργικούς chef της γενιάς του. Ο Julien Dumas είναι πλέον πρεσβευτής της DS Automobiles στον κόσμο της γαστρονομίας και οδηγεί ένα ολοκαίνουργιο DS 7 E-TENSE plug-in hybrid.
Δικαιολογημένα θα αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει η γεύση με το αυτοκίνητο. Τι σχέση μπορεί να έχει η γαστρονομία με την DS. Θα σας εξηγήσω.
Από το 2010, η Γαλλική κουζίνα έχει καταχωρηθεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO. Η απόλαυση της γεύσης, η αρμονία μεταξύ του ανθρώπου και των προϊόντων της φύσης, η προσεκτική επιλογή πιάτων ανάμεσα σε ένα σύνολο συνταγών που δεν σταματούν να γίνονται πλουσιότερες, τα υπέροχα προϊόντα των οποίων οι γεύσεις συνεργάζονται, ο συνδυασμός πιάτων και κρασιών, η διακόσμηση του τραπεζιού και η ιδιαίτερη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, προσδιορίζονται ως απίστευτη τεχνογνωσία, τρόποι ανταλλαγής και εκδήλωσης συναισθημάτων.
Όλα τα παραπάνω, προσδιορίζουν με τον καλύτερο τρόπο το γιατί η Γαλλική κουζίνα χαίρει παγκόσμιας εκτίμησης και πλέον είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομίας από τη Γαλλία σε όλο τον κόσμο.
Για να υποστηριχθεί η δέσμευση αυτή, ο Julien Dumas γίνεται πρεσβευτής της DS Automobiles για την γαστρονομία.
Ο Γάλλος chef είναι πλέον χαρούμενος αφού είναι υπέρμαχος της κίνησης με μηδενικούς ρύπους. Με την υψηλή τεχνολογία, την προσεκτική επιλογή και κατεργασία πολυτελών υλικών και την κομψότητά του, το νέο DS 7 E-TENSE είναι μια πρόσκληση στη Γαλλική Τέχνη του Ταξιδιού. Είναι τέλειος συνεργάτης του Dumas για την εξερεύνηση νέων ιδεών και τη συνάντηση με παραγωγούς κατά την αναζήτηση ποιοτικών προϊόντων.
«Εκτιμώ πραγματικά την προσέγγιση της DS Automobiles, τόσο από την άποψη της αγάπης για τη γαλλική τεχνογνωσία, όσο και από την άποψη της εξέλιξης της τεχνολογίας ως μέρος της ενεργειακής μετάβασης. Αν μεταφράσω αυτές τις αξίες στο δικό μου πεδίο, αυτοί είναι οι πυλώνες της μαγειρικής που θέλω να παρουσιάζω: μέσα στην εποχή της και κοντά στο περιβάλλον.
Ακριβώς όπως η DS Automobiles, συνεργάζομαι στενά με κορυφαίους τεχνίτες- παραγωγούς. Έχω αναπτύξει τη δική μου κουζίνα και είμαι πολύ συνδεδεμένος με τη θάλασσα. Αφηγούμαι την ιστορία των ταξιδιών μου από την πόλη στη θάλασσα στο μενού μου και στους τίτλους που χρησιμοποιώ για να περιγράψω τα πιάτα μου. Αυτά τα ταξίδια είναι πάντα οι νέες εμπειρίες που μου αρέσει να μοιράζομαι».
Από την πλευρά του ο Béatrice Foucher, DS Automobiles CEO αναφέρθηκε στην επιλογή του Dumas ως Πρεσβευτή της DS Automobiles:
« Όταν μιλάμε για τη Γαλλική τεχνογνωσία, η αναφορά στη Γαλλική κουζίνα είναι αναγκαία και απαραίτητη. Ο chef Julien Dumas έχει μια ξεχωριστή υπογραφή στο αντικείμενο. Είναι πολύ κοντά στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται. Η σχέση του με αυτούς, μεταφράζεται σε δημιουργία πιάτων με πλούσια γεύση και ξεχωριστό χαρακτήρα.
Ο Julien Dumas με το νέο του ρόλο ως πρεσβευτής της DS Automobiles για την γαστρονομία, θα πάρει μέρος στις νέες εμπειρίες γύρω από την Τέχνη του Ταξιδιού, που προωθεί η Γαλλική εταιρεία.
Μέσα στους επόμενους μήνες, ο Chef θα είναι μαζί με τον Jean-Eric Vergne, δύο φορές πρωταθλητή της Formula E, στην ομάδα της DS PENSKE.