Το βιβλίο του καθηγητή Γ. Πιπερόπουλου “Καληνύχτα Ελλάδα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δομή.

Και στην προκείμενη περίπτωση, όπως και σε κάθε άλλη μικρότερης σημασίας εκλογή Προέδρου ή Πρωθυπουργού (μεγαλύτερη ΔΕΝ υπάρχει καθότι η Αμερική είναι μέχρι στιγμής η πλανητάρχης δύναμη) υπάρχουν από άκρη σε άκρη του πλανήτη αναλύσεις, αξιολογήσεις και εκτιμήσεις για το πώς και γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος άνθρωπος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην πατρίδα μας οι επί του προκειμένου πολιτικού, κοινωνιολογικού και ψυχολογικού φαινομένου με βαθιές και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις  «Ομπαματολόγοι» ξεπηδούν από ραδιοτηλεοπτικά μπαλκόνια και παράθυρα και από τις στήλες εφημερίδων και περιοδικών.

Εκτός ελλαδικών συνόρων είναι βροντερές οι φωνές που εκφράζουν μεγάλες ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ από την ΑΛΛΑΓΗ που συντελέστηκε στην Αμερική και εντός ελλαδικών οι φωνές για επίδειξη «αγάπης και σεβασμού» και όχι ΕΥΝΟΙΑΣ για την Ελλάδα είναι εξίσου βροντερές…

Στη στήλη των ΑΠΟΨΕΩΝ της Ζούγκλας που με τιμά με τη  φιλοξενία της καταθέτω σήμερα τις δικές μου εκτιμήσεις για την ΕΚΛΟΓΗ του Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ με κύριο σύνθημα την ΑΛΛΑΓΗ. Τις ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ μου για την Ελλάδα μας και τις ελληνικές υποθέσεις από το νέο ένοικο του Λευκού Οίκου δεν θα τις αποκαλύψω σήμερα. Έχουμε μπροστά μας καιρό… 

1. Ο Μπάρακ Ομπάμα παιδί του έρωτα μιας λευκής φοιτήτριας με έναν Αφρικανό συμφοιτητή της αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παιδιών που γεννιούνται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο από «μικτούς γάμους»

2. Ο χωρισμός των φυσικών του γονιών σε δύο χρόνια και το διαζύγιο του ζευγαριού μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα αναδεικνύει τις ίδιες ακριβώς περιπτώσεις εκατομμυρίων Αμερικανών που παντρεύονται μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο ή στη διάρκεια των σπουδών τους σε Κολλέγια και Πανεπιστήμια και χωρίζουν πριν καν φτάσουν στα 25 τους.

3. Ο νέος γάμος της μητέρας του με τον Ινδονήσιο θετό του πατέρα και η απόκτηση ετεροθαλούς αδελφής αναδεικνύει εκατομμύρια άλλων παρομοίων περιπτώσεων στις ΗΠΑ.

4. Η ανάθεση, στη συνέχεια, της επιμέλειάς του στον παππού και τη γιαγιά μοιάζει με αμέτρητες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν τον κοινωνιολογικό ιστό της Αμερικής.

5. Το γεγονός ότι ο έφηβος Μπάρακ δοκίμασε και ναρκωτικά και έκανε κατάχρηση αλκοόλ συμπίπτει με τη συμπεριφορά εκατομμυρίων άλλων Αμερικανών εφήβων που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον εσώτερο εαυτό τους με παρόμοιο τρόπο χωρίς, φυσικά, να καταλήγουν όλοι και όλες ως εξαρτημένα από ουσίες άτομα.

6. Η ένταξη σε πρόγραμμα σπουδών σε ένα Κολλέγιο (και η παράλληλη απασχόληση για τα σχετικά έξοδα και το χαρτζιλίκι) περιγράφει παρόμοιες πορείες εκατομμυρίων παιδιών της σύγχρονης Αμερικής.

7. Η μεταγραφή του στο επιφανές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα που λέγεται Columbia University  είναι πράξη που δείχνει άτομο με μεγάλες ικανότητες, με ευγενείς φιλοδοξίες και δυνατούς μελλοντικούς στόχους.

8. Η ένταξή του στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και το γεγονός ότι εκεί διέπρεψε επιδεικνύοντας την ευφυΐα και τις ιδιαίτερες ικανότητές του στο γραπτό και προφορικό λόγο (όπλα απαραίτητα για ένα Νομικό) τον καταξίωσε στο να βρεθεί – παρά το χρώμα της επιδερμίδας του – επικεφαλής ακόμη και του κορυφαίου Νομικού Περιοδικού του Χάρβαρντ (για πρώτη φορά κέρδισε Νέγρος και φοιτητής τη θέση αυτή).

9. Η επιλογή του να δουλέψει σε ΜΚΟ της πατρίδας του, στις φτωχογειτονιές του Σικάγου σκιαγραφεί το προφίλ ενός επιστήμονα και άνδρα που ξέρει να παίρνει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στο σωστό χρόνο.

10. Όσοι έχουμε ζήσει αρκετά χρόνια στην Αμερική γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα ακαδημαϊκά προσόντα, την προσωπικότητα ΚΑΙ το χρώμα της επιδερμίδας του ο σημερινός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις συνεργάτη με τεράστιες απολαβές σε ένα από τα κορυφαία Δικηγορικά Γραφεία της Βοστόνης, της Νέας Υόρκης ή της Ουάσιγκτον. Πριν να εμπλακεί στην πολιτική σκηνή της Πολιτείας του Ιλλινόις επέλεξε την ενασχόληση με χαμηλό μισθό σε ένα πρόγραμμα αρωγής φτωχών στο Σικάγο.

Ο Αφροαμερικανός 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ δημιούργησε τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για να σμιλέψει ένα κοινό παρονομαστή με το 65% των συμπατριωτών του κάθε χρώματος επιδερμίδας, κάθε θρησκευτικής πίστης, κάθε κοινωνικο-οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου που χαρακτηρίζουν τις συνιστώσες της σύγχρονης πολυπρόσωπης, πολυπολιτισμικής αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πικραμένης από το σμπαράλιασμα του Αμερικανικού Ονείρου  Αμερικής ΚΥΡΙΑΡΧΑ των νέων, των φτωχών, κατατρεγμένων και λιγότερο μορφωμένων Αμερικανών και της προδομένης ΜΕΣΑΙΑΣ τάξης…

Με το κατακρεούργημα της ουτοπίας, την απαξίωση διαχρονικών αξιών, την εισαγωγή προσανατολισμών που δημιούργησαν σύγχυση, αποφάσεων που υποτίμησαν την ανθρωπιά και το συνάνθρωπο, την απεριόριστη απληστία και, συχνά, την απύθμενη βλακεία με παράλληλη έλλειψη σεβασμού στην ιστορία των λαών ΟΛΗΣ της οικουμένης που έχουν συνθέσει το σύγχρονο Έθνος που λέγεται Αμερική, η ΕΠΙΛΟΓΗ του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Ιδιαίτερα όταν όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν από ένα επιτελείο ικανών ανδρών και γυναικών με αντιπάλους τον απερχόμενο Πρόεδρο Μπους και το διάγοντα την 7η δεκαετία της ζωής του κ. ΜακΚαίην…

Τα κενά που αφήνει η δική μου αξιολόγηση είμαι βέβαιος ότι θα τα καλύψουν οι «Ομπαματολόγοι» εντός και εκτός Ελλάδος…