Απόγευμα Κυριακής, 12 Δεκεμβρίου 2010, ανήμερα του Αγ. Σπυρίδωνα και παραμονή του Αγ. Ευστράτιου. Η μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων κλείνει την ωραία πύλη και ανοίγει την αυλαία, ο ιερός ναός του Αγ. Παντελεήμονα μετατρέπεται σε αίθουσα μουσικής και εκδηλώσεων και φιλοξενεί την κατά τα άλλα υπέροχη σονάτα του Μεγάρου Μουσικής με τον Γιώργο Νταλάρα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις «ευλογίες» του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου (Φυσικά, ο αρχιεπίσκοπος δε βρέθηκε εκεί για τον εσπερινό που δεν έγινε ποτέ).

Μεγάλο πανηγύρι…. Για την παγκοσμιοποίηση είπε ο αρχιεπίσκοπος, για τη συμφιλίωση των λαών είπε ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών… Ποιος κατάλαβε και τι; Όλοι οι κάτοικοι αναρωτιούνται αν ο Αγ. Παντελεήμονας θα μετατραπεί σε χώρο συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που δεν λέω, καλές είναι, αλλά στον κατάλληλο χώρο, την κατάλληλη στιγμή και με κατάλληλα μηνύματα. Βέβαια, οι ίδιοι κάτοικοι προσπαθούν ακόμα να ερμηνεύσουν το μήνυμα του μπαζάρ, που έμαθα ότι έγινε εντός του ναού, αλλά ας μη λύσουμε όλες τις απορίες τώρα, γιατί θα πρέπει πρώτα να ορίσουμε την τιμή του εισιτηρίου εισόδου. Αυτόν τον τρόπο διάλεξαν τόσο οι θρησκευτικοί όσο και οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου, για να λύσουν τα προβλήματα συνύπαρξης των κατοίκων και των μεταναστών της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, κύριοι, σκεφτήκατε, έστω για μια στιγμή, ότι η ειρηνική συνύπαρξη δεν έρχεται με μουσικές και πανηγύρια, αν σας ενδιέφερε η ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, αν θέλατε πραγματικά η περιοχή να γυρίσει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της, θα κάνατε το αυτονόητο, θα μεταφέρατε τη Μητρόπολη των Αθηνών στον μεγαλύτερο ναό των Βαλκανίων, μια και ο ναός της Μητρόπολης έχει κριθεί ακατάλληλος, και δε θα τον πηγαίνατε στον Άγ. Διονύσιο, εκτός κι αν υπάρχουν άλλοι λόγοι που επιλέξατε το Κολωνάκι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης