Ένας άνδρας 60 ετών από τη Γαλλία νοσώντας από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όμως ο οδηγός του ασθενοφόρου το οποίο τον μετέφερε εμφάνισε κατά τον ίδιο κάποια ανησυχητικά συμπτώματα και έτσι αποφάσισε να κάτσει ο ίδιος στο τιμόνι του ασθενοφόρου και να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ο λόγος για τον Κριστιάν Ναγέ, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι ο τραυματιοφορέας είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Φοβούμενος ότι αν ειδοποιούσαν τις πρώτες βοήθειες θα καθυστερούσαν πολύ να στείλουν άλλο ασθενοφόρο, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. «Του είπα: δώσε μου τα κλειδιά, έχε μου εμπιστοσύνη. Δεν διατρέχω κίνδυνο, όμως η δική σου ζωή κινδυνεύει. Θα πάμε γρήγορα. Η αξονική μου μπορεί να περιμένει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αφηγήθηκε ο 60χρονος, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τη σειρήνα του ασθενοφόρου, όμως έθεσε σε λειτουργία τον φάρο και είπε στον καρδιοπαθή να βγάλει το χέρι του έξω από το παράθυρο και να κάνει σήμα στα διερχόμενα αυτοκίνητα ώστε να τους αφήσουν να περάσουν.

«Μπήκε με το αυτοκίνητο στο χώρο των ασθενοφόρων, όπως θα το έκανε κι ένας επαγγελματίας. Μας έδωσε σωστές πληροφορίες, ενήργησε γρήγορα και αυτό μας επέτρεψε να βοηθήσουμε» τον τραυματιοφορέα, είπε με θαυμασμό ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο Ναγέ είχε ήδη χορηγήσει στον οδηγό του ασθενοφόρου ένα αντιθρομβωτικό που είχε μαζί του για να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης