Το ενδεχόμενο η Ελισάβετ Πούλιου να διακομιστεί σε νοσοκομείο και όχι στις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάζουν οι Αρχές, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, με το άκουσμα ότι προφυλακίζεται.

Η Πούλιου απολογήθηκε στην 25η τακτική ανακρίτρια μέσω απολογητικού υπομνήματος για την κατηγορία της συμμετοχής της στην εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έπεισαν κι έτσι διατάχθηκε η προφυλάκισή της.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε χαρακτηρίζει τους διαλόγους της με τον Παναγιώτη Βλαστό, στους οποίους βασίστηκε η Αστυνομία, παρεξηγήσιμους, εφόσον απομονωθούν κάποιες φράσεις τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδέχεται, ωστόσο, πως κάποιοι από αυτούς ίσως να είναι “επιπόλαιοι, φλύαροι και ανεκτικοί, αλλά η ίδια ουδέποτε θα αποδεχόταν έστω και σιωπηρά τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων”.

 

Υποστηρίζει ότι ο Παναγιώτης Βλαστός προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί και να την χρησιμοποιήσει εν αγνοία της, εξαιτίας της ανθρωπιάς και του φιλότιμου χαρακτήρα της. Η ίδια επιμένει ότι ουδέποτε συναίνεσε στις εγκληματικές ενέργειες.

 

«Τον απέτρεπα κάθε φορά που εκστόμιζε αόριστες και μη σοβαρές απειλές κατά προσώπων σε στιγμές οργής, και ως εκ τούτου αισθάνομαι ότι κατηγορούμαι άδικα, μόνο και μόνο επειδή υπήρξα δικηγόρος του Βλαστού».

  
Ο κύκλος των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Αυγούστου, με τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι εκτίουν ποινές σε φυλακές της χώρας. Πρόκειται για τον φερόμενο ως αρχηγό του συνδικάτου, Παναγιώτη Βλαστό, τον Γιάννη Σκαφτούρο και τον Βασίλη Στεφανάκο.

 

Επέστρεψαν στον Κορυδαλλό Ανδρέου και Ριστέφσκι

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τις απολογίες τους στην 25η τακτική ανακρίτρια, ο Κωνσταντίνος Ανδρέου και ο Μπόμπαν Ριστέφσκι, δύο ακόμη μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος, τα οποία είχαν συλληφθεί να μεταφέρουν εκρηκτικό μηχανισμό που προοριζόταν για επιχειρηματία της Άρτας.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι απολογήθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πήραν και πάλι τον δρόμο για τις φυλακές, λόγω της προηγούμενης απόφασης προσωρινής κράτησής τους, που αφορούσε στα εκρηκτικά. Για τυπικούς λόγους, ωστόσο, η χθεσινή απόφαση ήταν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ανδρέου και Ριστέφσκι συνελήφθησαν στις 27 Απριλίου 2009 στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του ΨΝΑ «Δαφνί», καθώς σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε ένα «μεγάλο λουκούμι».

Όπως προέκυψε από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, οι κατηγορούμενοι είχαν προμηθευτεί την βόμβα από τον Απόστολο Πετράκη. Σε άλλο αυτοκίνητο, που προπορευόταν, επέβαινε ο Αριστομένης Κλεφτογιάννης, ο οποίος εκείνο το απόγευμα διέφυγε της σύλληψης.

Έρευνα για την εμπλοκή δικαστικού λειτουργού

Στο μεταξύ, χθες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες διέταξε τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά δικαστικού λειτουργού, ο οποίος φέρεται να έχει «ύποπτες» σχέσεις με εμπλεκομένους στο συνδικάτο του εγκλήματος.

Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός είναι Πρόεδρος Πρωτοδικών Κρήτης και ελέγχεται λόγω των σχέσεων που φέρεται να διατηρεί με τον διευθυντή των φυλακών Αγιάς, αλλά και με την Ιωάννα Χήρα, σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης