Υπερψηφίστηκε, τελικά, από το Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία που αφορά στις προβληματικές ΔΕΚΟ και είχε εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον Γιώργο Αλογοσκούφη.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, όπως είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, και το αποτέλεσμα ήταν  51 ψήφοι υπέρ και 48 κατά. Απών ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπήρξαν διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού όπως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε χθες να εννοηθεί, η κοινοβουλευτική πειθαρχία είναι απολύτως επιβεβλημένη στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα απευθυνόταν κυρίως στους κκ Τατούλη, Πολύδωρα και Μανώλη που συγκροτούν ατύπως την «Ομάδα Ανταρτών» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε κυρίως από την προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Αλογοσκούφη και του Ευ. Βενιζέλου, που εξελίχθηκε σε μονομαχία, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ να προειδοποιεί πως αναμένεται να πέσει «τσεκούρι» και στον Ιδιωτικό Τομέα μετά από το εγχείρημα του κ. Αλογοσκούφη με στόχο τις ΔΕΚΟ.

Προληπτικές εκκαθαρίσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο το μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση είναι πλέον η «Επιχείρηση Σκούπα» που από το Μαξίμου θεωρείται απολύτως αναγκαία για να προληφθούν και νέα κρούσματα πολιτικής διαφθοράς. Συγκεκριμένα το Μαξίμου έδωσε το πράσινο φως για ευρείες ανακατατάξεις στις διοικήσεις ΔΕΚΟ και άλλων Δημοσίων Οργανισμών, στις Διοικήσεις των Περιφερειών, αλλά και στη Δικαιοσύνη. Η φιλοσοφία είναι απλή. «Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε» φαίνεται να πιστεύει το Μαξίμου, μετά την αλυσίδα σκανδάλων που ταλανίζουν την Κυβέρνηση.

Η αφετηρία των ανακατατάξεων εντοπίζεται στο Υπουργείο Μεταφορών όπου, ο κ. Χατζηδάκης ξηλώνει όλες τις Διοικήσεις στις ΔΕΚΟ που εποπτεύει και που κληρονόμησε από τον Μιχάλη Λιάπη. Πέρα από τις εξαγγελίες ωστόσο τίθεται και μείζον πολιτικό ζήτημα για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών και σημερινό Υπουργό Πολιτισμού για τις επιλογές του, την ώρα μάλιστα που και ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο από τις παράπλευρες απώλειες του σκανδάλου SIEMENS.

Το επόμενο βήμα στις αλλαγές αναμένεται στην Δικαιοσύνη, όπου κατόπιν παραινέσεων του κ. Σανιδά αλλάζουν όλοι οι Προϊστάμενοι των Δικαστηρίων, αλλά «ξηλώνονται» και οι κκ Κολιοκώστας και Πούλιος, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών και Εισαγγελίας Πρωτοδικών αντιστοίχως. Την θέση του κ. Γ Ζορμπά αναμένεται να αναλάβει ο κ. Αν. Κανελλόπουλος στην νέα Επιτροπή καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος. Στην συνέχεια σειρά θα έχουν οι Περιφερειάρχες, τους οποίους αλλάζει ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαχείριση του νέου «Καποδίστρια». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης