Τα πρώτα 230 παιδιά της ελληνικής ομογένειας 16 χωρών τις υφηλίου, βρίσκονται ήδη στην κατασκήνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), στο πλαίσιο του παγκόσμιου θερινού προγράμματος φιλοξενίας.

Ελληνόπουλα απ’ όλο τον κόσμο, ηλικίας 8 έως 12 ετών, απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην «παντοτινή πατρίδα». Παιχνίδια στην θάλασσα, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, από εξειδικευμένους δασκάλους, όπως και αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, προσφέρουν στους νεαρούς ομογενείς την δυνατότητα να αποκτήσουν μια μοναδική επαφή με την πατρίδα των προγόνων και να αναπτύξουν δυνατούς δεσμούς μ’ αυτή.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από πρωτοβουλία της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, συμμετέχουν στο πρόγραμμα και 50 παιδιά από τη Δυτική Όχθη, παιδιά που τόσο πολύ χρειάζονται την ξεγνοιασιά του ελληνικού καλοκαιριού. 

Ο αριθμός των παιδιών από χώρες της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που αναμένεται να φιλοξενηθούν στις δυο κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ στην Επανομή και στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, αναμένεται να φθάσει τον αριθμό των 800.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης