Σχεδόν έναν μήνα μετά την απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ο Αλκέτ Ριζάι κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τη σύντροφό του, Ασπασία Μητροπία (γνωστή ως «Σούλα»).

Τελικά η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κάτω από ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας, το πρωί ο Ριζάι οδηγήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας, όπου τον περίμενε η αγαπημένη του. Χαρούμενη για αυτήν τη συνάντησή τους, έπειτα από 30 μήνες, η Ασπασία Μητροπία δήλωσε στους δημοσιογράφους πως περιμένει αυτήν τη φορά να αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής στην απόδραση του συντρόφου της και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο, τον Φεβρουάριο του 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτοδίκως, πάντως, η Ασπασία Μητροπία καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, ενώ πρόσφατα, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Θήβας, αποφυλακίστηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της. Στην προσφυγή της είχε επικαλεστεί λόγους υγείας καθώς και καλή συμπεριφορά κατά τον χρόνο κράτησής της.

Ο Ριζάι έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για την κινηματογραφική αυτή απόδραση, η οποία ήταν η πρώτη που έκανε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, αφού, μετά την εκ νέου σύλληψή του, πέταξαν και πάλι μαζί, με ελικόπτερο από τις φυλακές, τον Φεβρουάριο του 2009. Τον περασμένο μήνα, προσπάθησε και πάλι, απειλώντας ότι θα ανατίναζε τις φυλακές του Μαλανδρίνου, να αποδράσει, κρατώντας ως ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Με ένα μικρό τρανζίστορ, τυλιγμένο με μονωτική ταινία, καλώδια και μπαταρία, επιχείρησε να ξεγελάσει τις Αρχές, με την απειλή ότι δήθεν είχε εκρηκτικό μηχανισμό, ζητώντας να του διαθέσουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για να αποδράσει μαζί με τους δύο άλλους Αλβανούς συγκρατουμένους του. Το θρίλερ της ομηρίας έληξε ύστερα από ώρες με την παράδοση των τριών κρατουμένων και την απελευθέρωση των ομήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλκέτ Ριζάι έχει καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2011 σε δις ισόβια από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου, που φέρεται να είχε διαπράξει στις 26-8-2008 σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ ήταν δραπέτης.

Ο ίδιος, πάντως, ο Αλκέτ Ριζάι με συνέντευξη που είχε δώσει το 2011 στην εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» έχει υποστηρίξει πως είναι αθώος για τις κατηγορίες που του αποδίδονται :«Μου τα επιρρίπτουν επειδή είμαι Αλβανός, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους (Αλβανούς)… Οι Έλληνες μου έχουν πάρει τα πιο όμορφα μου χρόνια, γι’ αυτό θα βγω και πάλι. Δεν θα σταματήσω, καλύτερα να με σκοτώσουν. Θα πάρω μαζί μου και μια αλβανική σημαία. Θα προτιμήσω καλύτερα να σκοτωθώ, αλλά όμως θα διαλύσω και εκείνους που θα προσπαθήσουν να με σταματήσουν».

Διαβάστε επίσης:

Αίσιο τέλος της ομηρίας στο Μαλανδρίνο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, 20:32

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο μέσα από τις φυλακές, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, 16:02

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης