Ο αριθμός των νεογέννητων που πεθαίνουν στη διάρκεια του πρώτου μήνα της ζωής τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και τα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας έχουν μειωθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με ειδικούς που συναντώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Τα νεογέννητα συνεχίζουν να πεθαίνουν, αν και γνωρίζουμε καλύτερα τις αιτίες μεταγεννητικής θνησιμότητας και τα μέσα για να την αντιμετωπίσουμε» δήλωσε ο Γκάρι Ντάρμσταντ, αρμόδιος για την οικογενειακή υγεία στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ποσοστά θανάτων των νεογέννητων σε σύγκριση με αυτά της βρεφικής θνησιμότητας στο σύνολό της έχουν αυξηθεί από 36% το 1990 σε 43% το 2011, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Unicef Γκίτα Ράο Γκούπτα, η οποία συμμετείχε στην πρώτη διάσκεψη με αυτό το θέμα, στην οποία λαμβάνουν μέρος περίπου εκατό ειδικοί από πενήντα χώρες, οι οποίοι συζητούν τα μέσα αντιμετώπισης της μεταγεννητικής θνησιμότητας.

Περίπου τρία εκατομμύρια βρέφη πεθαίνουν κάθε χρόνο τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ζωής τους, κυρίως στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Υποσαχάριας Αφρικής.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης