Δίκτυο παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία αναζητούν οι τελωνειακές Αρχές του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την αστυνομία.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι από τη χώρα μας φεύγουν μεγάλες ποσότητες χρυσού, οι οποίες συγκεντρώνονται κάτω από αδιαφανείς συνθήκες» αναφέρει στέλεχος των διωκτικών Αρχών που γνωρίζει την πορεία της αποκαλυπτικής έρευνας. Άλλωστε, οι πλάκες χρυσού που κατασχέθηκαν δεν είναι τυποποιημένες, αλλά πρόχειρες και προέρχονται από χυτό χρυσάφι λιωμένων κοσμημάτων. Η έρευνα προσανατολίζεται σε δύο κατευθύνσεις: είτε πρόκειται για εξαγωγές χρυσού που συγκεντρώθηκε, χωρίς να καταγραφεί και φορολογηθεί, σε ενεχυροδανειστήρια είτε επιχειρήσεις λειτουργούν ως κέντρα λήψης κλεμμένων κοσμημάτων και χρυσαφικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελωνείο του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης σήμανε συναγερμός πριν από δύο εβδομάδες, όταν στον έλεγχο των τελωνειακών διαπιστώθηκε ότι Τούρκος είχε μαζί του ποσότητα 30 κιλών χρυσού σε πρόχειρες πλάκες. Στον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε παρουσίασε παραστατικά σύμφωνα με τα οποία η ποσότητα του χρυσού προερχόταν από τη Βουλγαρία και ο ίδιος υποστήριξε ότι θα τη μετέφερε στην Τσεχία, ταξιδεύοντας όμως πρώτα στη χώρα του. Όπως έλεγαν στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα, τα συγκεκριμένα παραστατικά κίνησαν υποψίες και από την έρευνα προέκυψε ότι η εταιρεία που ήταν αποστολέας του χρυσού είχε ιδιοκτήτη έναν Έλληνα μειονοτικό, η μητέρα του οποίου διατηρεί ενεχυροδανειστήριο στον Νομό Ξάνθης. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωνε ότι ήταν κάτοικος Βουλγαρίας, παρότι ζούσε στον Εχίνο.

Πηγή: Mακεδονία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης