Αποφασισμένος να δικαιώσει τους διοικούντες τον Παναθηναϊκό για τον πακτωλό χρημάτων που δαπάνησαν ώστε να τον ντύσουν στα «πράσινα», εμφανίστηκε ο Djibril Cisse, ο οποίος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ξεκαθάρισε ότι δε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το «τριφύλλι» για να πάρει μετεγγραφή σε κάποια άλλη ομάδα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος αστέρας των «πρασίνων» παράλληλα υποσχέθηκε γκολ και τίτλους, ενώ χαρακτήρισε την ομάδα του Ten Kate ως τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Djibril Cisse:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες του εντυπώσεις στον Παναθηναϊκό

«Είμαι εντυπωσιασμένος και χαρούμενος με τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και το βαθμό με τον οποίο ανταποκρινόμαστε όλοι στην δουλειά που κάνουμε. Είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Το ήξερα και ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος».

Οι λόγοι για τους οποίους διάλεξε τον Παναθηναϊκό

«Για να είμαι ειλικρινής με έπεισε το project που μου παρουσίασαν, το οποίο ήταν πολύ καλό. Επίσης η ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω και πάλι στο Champions League και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Οπότε η απόφαση για μένα δεν ήταν δύσκολη».

Για την ποιότητα της ομάδας και των συμπαικτών του
«Όπως είπα είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τους παίκτες και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει από την πρόκριση μας στο Champions League».

Για το αν αντέχει την πίεση
«Έχω συνηθίσει την πίεση και για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Τα προτιμώ όταν είναι έτσι. Ήμουν πολύ χαρούμενος με την υποδοχή. Η οικογένεια μου, δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκε, αλλά δεν περίμεναν τόσο πολύ κόσμο και για να πω την αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ να ξεκινήσω».

 

Για το αν θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός, ενόψει Sparta Praha
«Ναι σίγουρα. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε στο Champions League γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που ανήκει στις μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή. Είμαι πεπεισμένος και έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Η γνώμη του για τον Henk Ten Kate

«Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Ξέρει τι θέλει. Έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς. Πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του και όλα θα πάνε καλά. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο θέλει να παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα είναι και ο τρόπος που μου ταιριάζει. Γιατί θέλει γρήγορο ποδόσφαιρο και συνέχεια την μπάλα μπροστά. Οπότε μου ταιριάζει και είναι πολύ καλό».

Για το πότε θα είναι αγωνιστικά έτοιμος

«Για την ώρα έχω μόνο δύο εβδομάδες προπόνησης, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει πολύ γρήγορα. Δεν είμαι από τους παίκτες που παίζουν στο 70% ή στο 80%. Όταν παίζω προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό, το μάξιμουμ. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και πιο πολύ για να αυξήσω τον βαθμό ετοιμότητάς μου. Τη Δευτέρα έχουμε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερος».

Για το αν μπορεί να κατακτήσει o Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα
«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να προβλέψεις κάτι με σιγουριά. Θα πρέπει να δούμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Ξέρω ότι τα μεγάλα ματς είναι με τον Ολυμπιακό και σημαίνουν κάτι ξεχωριστό, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κίνητρο για να παίξεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει όμως να είσαι συγκεντρωμένος και στις πιο μικρές ομάδες. Θεωρώ ότι εκεί κρίνεται ο τίτλος. Όταν χάνεις βαθμούς από τις μικρές ομάδες, τότε είναι που χάνεις πόντους που υπολογίζεις. Δεν χρειάζεσαι κάτι το παραπάνω για να παίξεις καλά με τον Ολυμπιακό, επειδή ξέρεις τη σημασία του παιχνιδιού. Όπως είπα και πριν, αν και δεν θέλω να τις ονομάζω «μικρές ομάδες» αυτές, πρέπει να κερδίζεις και να μη χάνεις βαθμούς σε αυτά τα ματς».

Για το αν θα σκοράρει στα ντέρμπι
«Ναι, σίγουρα. Αλλά όπως είπα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι μόνο ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ, ή κάποιος άλλος δυνατός αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε στο 100%, έτοιμοι σε κάθε ματς. Μόνο τότε θα κερδίσουμε τον τίτλο. Αν δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Τι πρέπει να κάνει για να επιστρέψει στην Εθνική Γαλλίας

«Να είμαι πολύ καλός στα παιχνίδια και να σκοράρω σε κάθε ματς. Αυτός είναι ο τρόπος. Για να είμαι ειλικρινής δεν πιέζω πολύ τον εαυτό μου. Απλά θα παίζω το ποδόσφαιρο που γνωρίζω και θα προσπαθώ να σκοράρω».

Για το πόσα γκολ πιστεύει ότι θα πετύχει

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Βλέπω το μάξιμουμ. Αλλά αν σημειώσω δέκα γκολ και βγούμε πρωταθλητές, θα είναι μια χαρά. Αν βάλω είκοσι και πάρουμε το πρωτάθλημα ακόμα καλύτερα. Αλλά και πέντε γκολ να βάλω, αν κατακτήσουμε τον τίτλο, τότε πάλι καλά θα είναι…».

Για το αν ήρθε για να μείνει στον Παναθηναϊκό

«Ήρθα εδώ για να κερδίσω τίτλους, να σκοράρω γκολ και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Όχι για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό, ώστε να πάρω μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. Τώρα είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για ένα, δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Δεν είμαι άνθρωπος που εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Δεν είμαι εγώ αυτός. Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Για την απόδοση του στο φιλικό με την Hoffenheim

«Για να σας πω την αλήθεια δεν κοιμήθηκα καλά το βράδυ μετά τον αγώνα, γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου. Θα έχω όμως την ευκαιρία να δείξω στο φιλικό με την Gladbach ότι ήταν μια κακή παρένθεση και ότι μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα».

 Ivanschitz: Έφυγα γιατί δε περνούσα καλά στην Ελλάδα

 

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Mainz έκανε στον Αυστριακό Τύπο ο Andreas Ivanschitz, ο οποίος φρονεί ότι στο γερμανικό σύλλογο θα βρει ξανά την χαμένη αγωνιστική του ταυτότητα. Παράλληλα ο πρώην πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι τον τελευταίο καιρό δεν περνούσε καλά στην Ελλάδα, προφανώς λόγω του ελάχιστου χρόνου συμμετοχής που είχε πέρυσι με το «τριφύλλι».

«Είναι πολύ όμορφο που ήρθα στη Γερμανία. Στο τέλος δεν αισθανόμουν καλά στην Αθήνα και ήθελα να φύγω. Για έναν ποδοσφαιριστή έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχεις τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του παίκτη τι θα κάνει», είπε αρχικά ο «Ιβ», ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τη Mainz:

«Η ομάδα μου έδειξε ότι με θέλει και αυτό μέτρησε. Η ατμόσφαιρα είναι καλή κι εκτός των άλλων το γερμανικό πρωτάθλημα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Μαζί με το ιταλικό, το ισπανικό και το αγγλικό είναι τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Κάθε ποδοσφαιριστής εύχεται να αγωνιστεί σε ένα από τα τέσσερα αυτά πρωταθλήματα και είναι πρόκληση για μένα».

Ο Αυστριακός άσος μάλιστα δήλωσε ότι επιθυμεί να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στη νέα του ομάδα: «Ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω πως είμαι ένας παίκτης-ηγέτης. Η Mainz είναι ένας σύλλογος με στόχους και θέλω να τη βοηθήσω να τους πετύχει. Αρχικά στόχος μου είναι να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα το συντομότερο δυνατό».

Καταλήγοντας ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά με την εθνική ομάδα της Αυστρίας: «Ασφαλώς και θέλω να επιστρέψω στην εθνική ομάδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θέλω να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ήθελα να βρίσκομαι σε μία ομάδα που θα αισθάνομαι καλά. Με τη Mainz μπορώ σίγουρα να πετύχω κάτι».

 
(Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή 19 Ιουλίου 2009: 17:50)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης