Με στόχο να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2011 ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε από την Μπαρτσελόνα (21.00- ΕΤ-1) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στον πρώτο αγώνα της σειράς στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν από νωρίς το break και σήμερα θα τα δώσουν όλα ώστε να πάρουν τη νίκη στην Βαρκελώνη και να αποκτήσουν το πάνω χέρι για το Final 4 του Λονδίνου όπως ακριβώς έκαναν δυο χρόνια πριν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έτσι έχει όλους τους παίκτες της ομάδας στη διάθεσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί θα παίξουν χωρίς τους Μάικλ και Ραμπασέδα, ενώ ο Ναβάρο αν και είναι στην αποστολή της ομάδας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι. 

Στο πλευρό του Παναθηναϊκού, τόσο σήμερα όσο και την Πέμπτη, θα είναι και ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει φέτος στην Ευρωλίγκα 24 παιχνίδια, τα 12 από τα οποία ήταν εκτός έδρας. Οι «πράσινοι» μετρούν έξι νίκες και έξι ήττες. Στην κανονική περίοδο το ρεκόρ τους μακριά από το ΟΑΚΑ ήταν 2-3. Έφυγαν με το «διπλό» από τη Σλοβενία με 85-67 επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα και από την Ιταλία με 71-69 επί της Καντού. Στο Top 16 είχαν 4-3. Έκλεισαν το… σπίτι των Άλμπα Βερολίνου με 79-73, Ζαλγκίρις Κάουνας με 78-73, Ρεάλ Μαδρίτης με 74-73 και Μπάμπεργκ με 82-60.Η προϊστορία δείχνει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε 23 αναμετρήσεις των δύο ομάδων οι «μπαουγκράνα» έχουν αναδειχθεί 13 φορές νικητές όμως οι «πράσινοι» είναι εκείνοι που χαμογελούν τελευταίοι στα μεγάλα ραντεβού.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης