Ο πρόεδρος της Ρωσικής ομοσπονδίας στίβου Βαλεντίν Μπαλακνίτσιεφ στο περιθώριο της σημερινής επίσκεψης υψηλόβαθμων στελεχών της IAAF στη Μόσχα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος , τόνισε ότι αναμένεται να αποκαλυφθούν στο μέλλον περισσότερες περιπτώσεις ντόπινγκ που θα αφορούν αθλητές της χώρας, καθώς οι αρχές της πραγματοποιούν περισσότερους ελέγχους από οποιοδήποτε άλλο έθνος.

«Μην σας εκπλήξει αν ακούσετε περισσότερες περιπτώσεις να αποκαλύπτονται», προειδοποίησε ο ισχυρός άνδρας της VFLA και ταμίας της IAAF. Η Μόσχα φιλοξενεί το καλοκαίρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι ρωσικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για πάταξη του ντόπινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους 12 μήνες πάνω από 20 αθλητές στίβου διαπιστώθηκε ότι έκαναν χρήση αναβολικών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομοσπονδία επέβαλε διετή αποκλεισμό σε γνωστές αθλήτριες, με παγκόσμιους και ολυμπιακούς τίτλους στην κατοχή τους, όπως είναι οι Όλγα Κουζένκοβα και Σβετλάνα Κριβέλιοβα.

Ο Μπαλακνίτσιεφ, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι για το μέλλον φοβάται τα χειρότερα. «Είναι απλή αριθμητική. Όταν γίνονται περισσότεροι έλεγχοι, τότε είναι πιθανότερο να συλληφθούν και περισσότεροι παραβάτες.

Μαζί με το ρωσικό οργανισμό κατά του ντόπινγκ πραγματοποιούμε τους περισσότερους ελέγχους από κάθε άλλη χώρα του κόσμου. Κάποιες χώρες διεξάγουν μόνο 500 ελέγχους ετησίως. Εμείς, μόνο τον προηγούμενο χρόνο κάναμε 3.500 ελέγχους ντόπινγκ και για το 2013 σχεδιάζουμε να ξεπεράσουμε τους 4.000, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Κάνουμε περισσότερους προηγμένους ελέγχους, όχι μόνο ούρων αλλά αίματος και γι΄ αυτό περιμένουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον». Το Δεκέμβριο ο Σεργκέι Μοροζόφ, τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό για 2η παράβαση ντόπινγκ. «Δεν μπορείς να πολεμήσεις το ντόπινγκ χωρίς αυστηρή τιμωρία, χωρίς μακροχρόνιες ποινές. Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης