Στον τηλεοπτικό «αέρα» των Παλαιστινιακών εδαφών θα επιστρέψει το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική Αρχή, έπειτα από την απαγόρευση στη μετάδοση ειδήσεων από την περιοχή, που είχε επιβάλει στα μέσα της εβδομάδας.

Την Τετάρτη η Παλαιστινιακή Αρχή είχε απαγορεύσει τη λειτουργία του καναλιού και είχε απειλήσει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, μετά από ένα ρεπορτάζ εναντίον του Παλαιστίνιου προέδρου Mahmoud Abbas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Salam Fayyad, ανέφερε ότι αποφάσισε «να ανακαλέσει την απαγόρευση» προσθέτοντας ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του καναλιού για τις συνεχείς προκλήσεις του κατά της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής».

Το ζήτημα δημιουργήθηκε όταν το Al Jazeera ανέφερε ότι το 2003 ο Abbas συνωμότησε με το Ισραήλ για να σκοτώσει τον προκάτοχό του, τον Παλαιστίνιο ηγέτη Yasser Arafat, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ένα χρόνο αργότερα, σε νοσοκομείο του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης