Με διετή αποκλεισμό τιμωρήθηκαν από τη ρωσική ομοσπονδία στίβου τρεις αθλήτριες, εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση, για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ.

Οι Σβετλάνα Κριβέλιεβα και Όλγκα Κουζένκοβα, παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αλλά και με χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή τους, τιμωρήθηκαν τις προαναφερθείσες ποινές αφού δείγματά τους που επανεξετάστηκαν από τη ΔΟΕ βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 42χρονη Κουζένκοβα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 στη σφυροβολία, διαπιστώθηκε να έχει θετικό δείγμα από το παγκόσμιο του Ελσίνκι το 2005, όπου επίσης πρώτευσε. «Στην Κουζένκοβα επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός με έναρξη από τις 27 Μαρτίου 2013», ανακοίνωσε η ρωσική ομοσπονδία.

Επίσης ανακοινώθηκαν όλα τα αποτελέσματα που είχε από τις 12 Αυγούστου 2005 μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2007, κάτι που σημαίνει ότι χάνει και το παγκόσμιο τίτλο του 2005, ο οποίος πηγαίνει στην Κουβανή Ίπσι Μορένο που ήταν 2η.

Η 43χρονη Κριβέλιοβα που κέρδισε τη σφαιροβολία στους Ολυμπιακούς του 1992 στη Βαρκελώνη, ενώ ήταν πρώτη και το 2003 στο παγκόσμιο του Παρισιού, μετά από επανεξέταση βρέθηκε θετικό δείγμα της από το 2004 και ήδη η ΔΟΕ της έχει αφαιρέσει το χάλκινο μετάλλιο από τον τελικό της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί αρχικά ήταν 4η, αλλά πήρε το χάλκινο μετά την αφαίρεση του χρυσού από την συμπατριώτισσά της, Ίρινα Κορζανένκο, για χρήση στανοζολόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κριβέλιοβα τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό με έναρξη της ποινής της από τις 2 Απριλίου 2013. Όλα τα αποτελέσματα ου είχε από τις 18 Αυγούστου 2004 μέχρι και 17 Αυγούστου 2006 θα ακυρωθούν», ανακοίνωσε η ομοσπονδία της χώρας της.
Και οι δύο αθλήτριες έχουν ολοκληρώσει την αθλητική τους καριέρα.

Η τρίτη Ρωσίδα αθλήτρια που τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό, είναι η 26χρονη Γελένα Τσουράκοβα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κι έφθασε μέχρι τα ημιτελικά στα 400μ εμπόδια. Δείγμα της αθλήτριας βρέθηκε θετικό σε τεστοστερόνη τον Ιανουάριο σε προπονητικό καμπ στην Πορτογαλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης