Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «χτύπησε» το κέντρο του Λος Άντζελες με επίκεντρο 48 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, κοντά στην περιοχή Τσίνο Χιλς. Η δόνηση σημειώθηκε στις 11:42 τοπική ώρα (21.48 ωρα Ελλάδος) και έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην κομητεία Οραντζ αλλά και νότια μέχρι το Σαν Ντιέγκο και το Λας Βέγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας σε πάρκινγκ την ώρα του σεισμού.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μία δυνατή δόνηση, διάρκειας πέντε περίπου δευτερολέπτων, που ταρακούνησε κτίρια, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Ανταποκριτής του CNN, που βρισκόταν στη Ντίσνεϊλαντ, που είναι ανατολικά του Λος Άντζελες, είπε ότι ο χώρος εκκενώθηκε προληπτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1994, σεισμός μεγέθους 6,7 ρίχτερ είχε ταρακουνήσει την Καλιφόρνια, αφήνοντας πίσω του 72 νεκρούς και περίπου 9.000 τραυματίες. 

Το Λος Άντζελες είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Καλιφόρνιας και η δεύτερη πολυπληθέστερη των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2000 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στην “Πόλη των Αγγέλων”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης