Κυριολεκτικά στήθος με στήθος βρίσκονται Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, στις τρεις νέες δημοσκοπήσεις (ΜRB, ΑLCO, MARC) που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δύο από αυτές, η διαφορά μεταξύ τους κυμαίνεται από 0,4-0,6% με τη Ν.Δ. να προηγείται κοντά στο 21% ενώ στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει οριακό προβάδισμα της τάξεως του 0,1% με τα ποσοστά του να βρίσκονται κοντά στο 23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τρίτη θέση σταθερά δείχνει να κρατάει γερά η οργάνωση της Χρυσής Αυγής ερωτοτροπώντας με το 10% το οποίο όμως σε καμία από τις τρείς δεν το φτάνει.

Τέταρτο στην κατάταξη εμφανίζεται το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ.έταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κινούμενο γύρω στο 6%.

Πέμπτο εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό από 5,5-6,6%, ενώ η ΔΗΜΑΡ εναλάσσεται στις τελευταίες θέσεις με το ΚΚΕ για ποσοστά περί τα 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με διαφορά 0,6% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ (20,7%) του ΣΥΡΙΖΑ (20,1%) και στην δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ με 6,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,3%, ΚΚΕ 5,4% και ΔΗΜΑΡ 4,1%.

Σημειώνεται πως, και από τις τρεις δημοσκοπήσεις, απουσιάζουν σημαντικές κατηγορίες όπως εκείνες των «ΔΞ-ΔΑ» καθώς και η κατηγορία «ΑΛΛΟ» (κόμμα).

M R B


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Α L C O

M A R C

 Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης