Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς «R», η Jaguar παρουσίασε την επετειακή έκδοση XKR-S GT, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει λάβει έγκριση για κίνηση στους δημόσιους δρόμους, έχει εξελιχθεί με βάση την αγωνιστική οδήγηση σε πίστα.

Η XKR-S GT είναι δημιούργημα του τμήματος (ETO) της βρετανικής φίρμας και ξεχωρίζει για το δυναμικό bodykit. Φέρει επιπλέον αεραγωγούς στο καπό, splitter στην μάσκα από ανθρακονήματα, διαχύτη επίσης από ανθρακονήματα και μεγάλη πτέρυγα πίσω. Τα ελαστικά είναι της Pirelli και έχουν διαστάσεις 255/35 R20 εμπρός και 305/30 R20 πίσω. Το εσωτερικό ακολουθεί πιο συμβατικό μοτίβο, με μπάκετ καθίσματα και επενδύσεις alcantara. Όσο για το σύστημα πέδησης, αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή της XKR-S GT είναι στα 170.000 ευρώ

Κάτω από το μυώδες καπό, βρίσκεται ένας V8 turbo κινητήρας 5.0 λίτρων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Επιταχύνει από τα 0-100 σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Jaguar θα παράγει 30 μονάδες της ειδικής αυτής έκδοσης, με τα 25 από αυτά να προορίζονται για τις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα πέντε για τον Καναδά. Αν βέβαια η ζήτηση είναι αρκετά μεγάλη, η βρετανική φίρμα θα αυξήσει την παραγωγή για τη διάθεση και σε άλλες αγορές.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης