Με τη δήλωση ότι «ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γίνεται όλο και πιο γραφικός στην εμφάνισή του» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας στον γνωστό ηθοποιό.

«Ως τηλεθεατής, μου έδινε πάντα την εντύπωση ενός ηθοποιού με πολύ ταλέντο. Και παραμένει έτσι και γίνεται όλο και πιο γραφικός, όσον αφορά στην εμφάνισή του» είπε σε συνέντευξή του σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 64χρονος Ντεπαρντιέ έλαβε τον Ιανουάριο προσωπικά από τον πρόεδρο Πούτιν τη ρωσική υπηκοότητα έπειτα από μια αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «αξιοθρήνητη» την απόφαση του Ντεπαρντιέ να ψάχνει τρόπους να γλυτώσει από τη φορολόγηση καταφεύγοντας στο Βέλγιο.

O Ρώσος Πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ«Αυτή ήταν η απόφασή του, ήταν μια απόφαση εν μέρει συναισθηματική, αλλά από την άλλη πλευρά ήταν αναμφίβολα μελετημένη καλά» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, ενώ συμπλήρωσε πως ο Ντεπαρντιέ δεν είχε κάποιο πολιτικό κίνητρο όταν ζήτησε τη ρωσική υπηκοότητα, αφήνοντας να εννοηθεί το … προφανές, δηλαδή πως δεν το έκανε για κανέναν άλλο λόγο παρά για τα οικονομικά οφέλη που θα αποκόμιζε.

«Μια γνωστή προσωπικότητα μας υπέβαλε ένα αίτημα. Σε αυτές τις συνθήκες θα ήταν δύσκολο να του το αρνηθούμε» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης κάλεσε τους Ρώσους κυβερνήτες να είναι «πιο προσεκτικοί» όταν παρέχουν στέγη σε ανθρώπους που δεν συγκαταλέγονται στους πιο φτωχούς, «καρφώνοντας» έτσι τον Ραμζάν Καντίροφ, τον πρόεδρο της Τσετσενίας, που πρόσφερε στον Ντεπαρντιέ ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων σε αυτήν την επαρχία που πλήττεται από τη φτώχεια και την ανεργία. «Αυτό δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις» είπε ο Μεντβέντεφ υπογραμμίζοντας ότι πολλοί Ρώσοι πρέπει να περιμένουν σε μεγάλες λίστες αναμονής για να έχουν ένα διαμέρισμα.

Ο Ντεπαρντιέ ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία για την Τσετσενία, όπου εκεί ζουν «ευτυχισμένοι άνθρωποι», όπως είχε δηλώσει ο ηθοποιός έπειτα από ένα γλέντι με τον φίλο του πλέον Ραμζάν Καντίροφ, προκαλώντας την αγανάκτηση οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης