Πριν τρία χρόνια, σε ηλικία 67 ετών, η Ισπανίδα Maria del Carmen Bousada έγινε μητέρα, αφότου υποβλήθηκε σε ορμονική θεραπεία και τεχνητή γονιμοποίηση στις ΗΠΑ.

Όμως η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που γέννησε ποτέ, δεν κατάφερε να χαρεί για πολύ τα δίδυμα παιδιά της, αφού πέθανε από καρκίνο το Σάββατο, αφήνοντας πίσω της δύο ορφανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική νομοθεσία για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν ορίζει όριο ηλικίας για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση. Ωστόσο, οι περισσότερες ισπανικές κλινικές έχουν υιοθετήσει ως όριο τα 50 χρόνια.

«Καθένας πρέπει να κάνει παιδιά την κατάλληλη στιγμή», είχε δηλώσει η Bousada σε  συνέντευξή της στο βρετανικό περιοδικό News of the Wolrd, ένα μήνα μετά τη γέννηση των παιδιών. Τότε είχε πει ότι δεν έκανε νωρίτερα παιδιά, αφού περιποιούνταν την άρρωστη μητέρα της επί σειρά ετών. Όταν έμεινε έγκυος, είχε εισέλθει ήδη στην εμμηνόπαυση και είχε σταματήσει κάθε σεξουαλική σχέση.

Πάντως, η Bousada δεν είχε αποκαλύψει την ηλικία της στην κλινική του Λος Άντζελες, όπου έκανε την ορμονική θεραπεία, ύστερα από την οποία είχε και πάλι έμμηνο ρύση. Όταν ερωτήθηκε για το μέλλον των παιδιών της, απάντησε ότι ελπίζει να ζήσει όσο και η μητέρα της, που πέθανε σε ηλικία 101 ετών και να γίνει γιαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης