Στους δύο έχει φθάσει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ενός ιδιωτικού αεροπλάνου το απόγευμα της Κυριακής σε συνοικία πόλης στην Ιντιάνα των Η.Π.Α., μετέδωσε το Associated Press.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πόλη Σάουθ Μπεντ ανέφερε ότι το αεροσκάφος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε τρία σπίτια, προσθέτοντας ότι οι νεκροί είναι μέλη του πληρώματος, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Ήδη, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο νεκρούς στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως είδαν το αεροπλάνο να προσκρούει με δύναμη πάνω στο πρώτο σπίτι, στη συνέχεια να πέφτει σ’ ένα δεύτερο για να «καρφωθεί» ύστερα μέσα σ’ ένα τρίτο. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα παρέπεμπαν σε βομβαρδισμένο τοπίο, με συντρίμμια του αεροσκάφους να έχουν γίνει ένα με τα μπάζα από τις κατεστραμμένες κατοικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν από την πρωτή στιγμή δόθηκε εντολή στους κατοίκους τουλάχιστον δύο οικοδομικών τετραγώνων να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο της συντριβής υπό τον φόβο ενδεχόμενης έκρηξης λόγω διαρροής φυσικού αερίου από το τοπικό δίκτυο. Η εντολή εκκένωσης θα ισχύσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, τοπική ώρα, ενώ εκτός λειτουργίας παραμένει η παροχή φυσικού αερίου.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένας άνθρωπος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Memorial Hospital of South Bend», την ίδια στιγμή που δύο ακόμη φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με περιπολικά της Αστυνομίας να διευκολύνουν την πρόσβασή τους στο σημείο της συντριβής, το οποίο τοποθετείται νοτιοανατολικά του αεροδρομίου της πόλης.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο πιλότος του αεροπλάνου είχε εκπέμψει σήμα S.O.S. μετά την εμφάνιση τεχνικών προβληματών κατά τη διαδικασία της προσγείωσης. Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από την Τάλσα της Οκλαχόμα, είχε προορισμό το τοπικό αεροδρόμιο της πόλης και μετέφερε τέσσερις ανθρώπους.

Η συντριβή σημειώνεται μια ημέρα μετά την τραγωδία στη Φλόριντα, όπου ένα δικινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε μέσα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

 
Διαβάστε επίσης:
Συντριβή αεροσκάφους στη Φλόριντα – Τρεις νεκροί, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013, 06:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης