Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκού που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, για την 26η αγωνιστική της Super League.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε με 2-0 των «πράσινων» και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού τον δεύτερο της βαθμολογίας, Αστέρα Τρίπολης, ανακόπτοντας παράλληλα το σερί των τριών συνεχόμενων νικών του «τριφυλλιού», που έχασε πολύτιμο έδαφος για τα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Φάμπρι παρέμεινε στους 35 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που φιγουράρει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
 
Τα γκολ της ομάδας του Γιώργου Δώνη πέτυχαν οι Καμαρά (58′) και Βούκιτς (81′). Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες αγωνιζόταν ο Παναθηναϊκός από το 38ο λεπτό, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πάπε Σο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό, που αμυνόταν υποδειγματικά.

Πάντως πέραν τούτου ουδέν για το «τριφύλλι», καθώς μεσοεπιθετικά δεν φάνηκε καθόλου, αν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Καζιγιάμα στο 19΄ που βρήκε στην πλάτη του Φιγκερόα κι έφυγε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι όλοι οι διάδρομοι προς την εστία του Καρνέζη ήταν κλειστοί «φλέρταρε» με το 1-0 σε δύο περιπτώσεις: στο 23΄, όταν το σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή απομάκρυνε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και στο 31΄, όταν ο διεθνής πορτιέρε ήταν σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Στο 39’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Στυλιάρας απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σο, κάνοντας το έργο των «πρασίνων» ακόμη πιο δύσκολο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ πίεσε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη και μετά από δύο σουτ από τους Αθανασιάδη και Κατσουράνη που απέκρουσε ο Καρνέζης, στο 58΄ άνοιξε το σκορ.

Ο Καμαρά ελίχθηκε από δεξιά και με αριστερό σουτ (η μπάλα βρήκε στο Μαρίνο κι άλλαξε πορεία) νίκησε τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» (1-0).

Μετά το γκολ το έργο των παικτών του Δώνη έγινε ακόμη πιο εύκολο και στο 81΄ ήρθε το 2-0. Ο Καρνέζης απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Αθανασιάδη και στο «ριμπάουντ» ο Βούκιτς με προβολή έβαλε οριστικό τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών νικών του Παναθηναϊκού.

Κίτρινες: Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα

Κόκκινες: 39′ Σο (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46΄ Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (90΄ Κίτσιου), Ολίσε (67΄ Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Φάμπρι):
Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (73΄ Σπυρόπουλος), Μαρίνος (80΄ Φορναρόλι), Σο, Μαυρίας, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (66΄ Εσπάρθα).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης