Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να κρατεί το Yπουργείο Δικαιοσύνης περίπου 15 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, ζώστηκε με εκρηκτικά και έπιασε ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσημη ενημέρωση ακόμη δεν υπάρχει, αν και τα ερωτήματα που εγείρονται είναι καίρια και χρήζουν άμεσης απάντησης. Πώς είναι δυνατόν εκρηκτικές ύλες να περνούν μέσα στις φυλακές και να καταλήγουν στην κατοχή ενός σκληρού ποινικού, ο οποίος μάλιστα έχει αποδείξει ότι έχει «τάσεις φυγής»;

Στην περίπτωση του Βλαστού, οι Αρχές διατείνονταν πως είχαν όλες τις πληροφορίες για το σχέδιο απόδρασης.

Όσον αφορά όμως τον Αλκέτ Ριζάι, είναι να απορίας άξιον αν και πώς διενεργούνται οι έλεγχοι στις φυλακές. Η υπόθεση φαντάζει σαν σίριαλ, καθώς πριν από περίπου έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2012 είχαν συλληφθεί στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Μαλανδρίνου, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι πήγαιναν να αναλάβουν υπηρεσία.

Όπως αποδείχτηκε, σκόπευαν να προμηθεύσουν τον Ριζάι με 213 γραμμάρια ηρωίνη, δύο κινητά τηλέφωνα με τους φορτιστές τους και πέντε κάρτες SIM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ομολογήσει ότι παρέλαβε όσα επρόκειτο να παραδώσει στον βαρυποινίτη από έναν άγνωστό του Αλβανό έναντι αμοιβής. Από το κελί του 39χρονου κρατουμένου κατασχέθηκαν ακόμη δύο κινητά, που τα είχε προμηθευτεί παλιότερα. Τόσο οι συλληφθέντες όσο και ο Ριζάι κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε κατάστημα κράτησης.

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Από τη μεριά τους, οι άντρες της αστυνομίας έχουν στήσει μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας και σε άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό δυο ύποπτων αυτοκινήτων που πιθανότατα τις πρώτες ώρες του θρίλερ στις φυλακές του Μαλανδρίνου περίμεναν τον Αλκέτ Ριζάι για να τον παραλάβουν.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport, αναζητά ένα ασημί Opel, στο οποίο φέρεται να επέβαιναν δύο Αλβανοί, καθώς επίσης και ένα Suzuki Vitara, το οποίο οδηγούσε γυναίκα.

Έλεγχοι γίνονται, βέβαια, και σε άλλα ύποπτα αυτοκίνητα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Στερεά βρίσκονται από χθες βράδυ έξω από τις φυλακές, έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης