Για λόγους ασφαλείας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σπάνια ταξιδεύουν στο εξωτερικό ταυτόχρονα, αλλά τα γεγονότα της επόμενης εβδομάδας θα τους αναγκάσουν αμφότερους να απουσιάζουν από τη χώρα την ίδια ημέρα, έστω και για λίγες ώρες.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αναχωρεί το βράδυ της Τρίτης για περιοδεία στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στη Ρώμη για την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου του Α’. Αυτό που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι αν ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ πριν από την αναχώρηση του προέδρου Ομπάμα. Το επίσημο πρόγραμμά του δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς, δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος αν Ομπάμα και Μπάιντεν θα λείπουν ταυτόχρονα. «Θα λάβουμε υπ’ όψιν μας όλες τις παραμέτρους και θα κάνουμε έναν προσεκτικό σχεδιασμό, για να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Συχνά συντονίζουμε τα ταξίδια τους για αυτόν τον λόγο» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης