Συλλεκτικό βιβλίο-λεύκωμα με φωτογραφίες ατυχημάτων και σκηνών εγκλήματος, τόσο εντός όσο και στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, του Χαράλαμπου Ενρίκε Μετινίδη-Τσιρονίδη κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από την περίφημη γκαλερί «Aperture», που φιλοξενεί αυτό το διάστημα και έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό έργο του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Τίτλος της έκδοσης, το «101 Tragedies of Enrique Metinides» (σ.σ.: «Οι 101 τραγωδίες του Ενρίκε Μετινίδη»). Περιεχόμενό της μία πλούσια επιλογή από το φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε ο 79χρονος, ελληνικής καταγωγής, Μεξικανός φωτογράφος, ο οποίος μέσα σε 50 χρόνια καριέρας εργάστηκε για λογαριασμό διαφόρων φυλλάδων του μεξικανικού έντυπου Τύπου, μεταξύ αυτών και η εφημερίδα «La Prensa».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «101 τραγωδίες» αποτυπώνουν αποκλειστικά και μόνο στιγμιότυπα από δυστυχήματα και σκηνές εγκλήματος, τα οποία συνοδεύονται από αναφορές και σχόλια του ίδιου του δημιουργού. Η επιμέλεια της έκθεσης καθώς και η επιλογή των φωτογραφιών είναι έργο της Τρίσα Ζιφ, το οποίο προέκυψε μέσα από στενή πενταετή συνεργασία με τον φωτογράφο, ο οποίος γεννήθηκε στο Μεξικό το 1934 από Έλληνες μετανάστες.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης