Αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προτείνει το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αλλαγές που αφορούν στη μείωση του διδακτικού χρόνου από τις 7 ώρες ημερησίως στις 5, με την παράλληλη εισαγωγή δίωρων εξωσχολικών δραστηριοτήτων στη διδακτική διαδικασία (πολιτισμός, αθλητισμός).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, και ο πρόεδρος του Συμβουλίου, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όπου τέθηκαν επί τάπητος οι συγκεκριμένες προτάσεις- αλλαγές.  

Χθες, ο κ. Μπαμπινιώτης ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του διαλόγου τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που προΐσταται της διαδικασίας και δεσμεύθηκε ότι οι ολοκληρωμένες προτάσεις και τα πορίσματα του Συμβουλίου θα έχουν κατατεθεί έως το φθινόπωρο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, κατήγγειλε ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Μιχάλης Χαλκίτης, δε συμμετέχει ποτέ στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου και δήλωσε δηκτικά ότι ο υπουργός Παιδείας υιοθετεί «ό,τι κολυμπάει και πετάει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Παιδείας από την πλευρά του επανέλαβε ότι στόχος του διαλόγου είναι η ριζική μεταρρύθμιση όσον αφορά στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως και οι συνακόλουθες αλλαγές στο Γυμνάσιο και στο σύστημα Τεχνικής Εκπαίδευσης. Μίλησε ακόμη για την ανάγκη συντονισμένης δράσης του πολιτικού κόσμου της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης