Πανικός επικράτησε χθες το πρωί στις δύο παραλίες της Ναυπάκτου, Ψανής και Γριμπόβου, όταν είδαν τη θάλασσα να «βάφεται» μαύρη!

Η αιτία ήταν μια θαλαμηγός που είχε αγκυροβολήσει ανοιχτά του κόλπου της Ναυπάκτου, αδειάζοντας στη θάλασσα μεγάλη ποσότητα από τα καύσιμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ωθούσαν την πετρελαιοκηλίδα προς τις παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου, αλλά και στο λιμάνι της πόλης. Οι δεκάδες λουόμενοι που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα, βγήκαν άρον-άρον στην παραλία προκειμένου να αποφύγουν το πετρέλαιο το οποίο «ξεβράστηκε» στις ακτές.

Το πλοίο μετά από την διασπορά των καυσίμων αποχώρησε από την περιοχή κατευθυνόμενο προς την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου αδιαφορώντας για την μόλυνση που προκάλεσε. «Ένοχο» όμως είναι και ένα δεύτερο πλοίο, τύπου καταμαράν (Catamaran), που είχε αγκυροβολήσει και αυτό ανοιχτά της Ναυπάκτου και επίσης αποχώρησε.

Οι λιμενικοί που βρέθηκαν στο σημείο μέσω ασυρμάτου ενημέρωσαν για έκταση που έχει πάρει το θέμα και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το πλοίο που όλες οι ενδείξεις φέρουν να ευθύνεται για το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αργότερα διευκρινίστηκε από τον Λιμενάρχη Ναυπάκτου Αλέξη Τσαφαλόπουλο, πρόκειται για διάσπαρτες λωρίδες από σεντινόνερα και ιριδισμούς από πετρέλαιο και ειδικότερα ελαφρύ ντίζελ που κάποιος ασυνείδητος καπετάνιος διερχόμενου πλοίου άφησε να πέσουν στην θάλασσα.

Επισήμανε επίσης πως πρόκειται για αυτοδιαλυόμενα υλικά, τα οποία μετά την διέλευση του σκάφους διασπάστηκαν και καθησύχασε πως την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει τίποτα στην θαλάσσια περιοχή που εκτεινόταν η παχύρρευστη μάζα.

Ανέφερε επίσης πως πήραν δείγματα της μάζας, τα οποία θα σταλούν στο χημείο του κράτους για να πραγματοποιηθεί εξέταση και να γίνει η πραγματογνωμοσύνη.

Πηγή: Lepanto-rtv.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης