Στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα 24 τόνων ακατάλληλών για κατανάλωση λεμονιών από την Αργεντινή και στη δέσμευση 82 τόνων ακατάλληλης για κατανάλωση ζωοτροφής, προέλευσης Περού προχώρησαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές της Νομαρχίας, απέτρεψαν την εισαγωγή 24 τόνων λεμονιών, προέλευσης Αργεντινής, που επρόκειτο να εισαχθούν στην χώρα μέσω του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, καθώς κατά την επιτόπια αυτοψία τους διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προϊόν ιδιοκτησίας της εταιρείας «Marcos Corp. SA» που έφτασε στην χώρα μας συσκευασμένο σε 1.600 χαρτοκιβώτια και αποθηκευμένο σε ένα κοντέινερ κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων για κατανάλωση λεμονιών  από την Αργεντινή που το τελευταίο διάστημα, εντοπίζουν στο Ε΄ Τελωνείο Πειραιά,  οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς είχαν προηγηθεί άλλοι 73 τόνοι στις 29/6/09 και στις 7/7/09, ενώ συνολικά από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.000 ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων φυτικής προέλευσης και έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 9 εισαγωγές βάρους 307,3 τόνων.

Παράλληλα, μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι γεωπόνοι της Νομαρχίας δέσμευσαν στο Ε΄Τελωνείο Πειραιά ποσότητα μαμούθ 82 τόνων ιχθυάλευρου προέλευσης Περού, που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για ζωοτροφές και έφτασε στην χώρα μας μέσω Ισπανίας για λογαριασμό της εταιρείας ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ. Η ποσότητα δεσμεύθηκε καθώς σύμφωνα με το σήμα (RASFF) που εξέδωσαν οι Ισπανικές αρχές διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακές αναλύσεις η παρουσία σαλμονέλας και εντεροβακτηριδίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη μία παρτίδα ιχθυάλευρου της ίδιας εταιρείας βάρους 41,9 τόνων που είχε ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, παραμένει δεσμευμένη στους χώρους του Τελωνείου από τη Νομαρχία Πειραιά, που πραγματοποίησε δειγματοληψία για έλεγχο σαλμονέλας και εντεροβακτηριδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης