Συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πολλές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί στις 12.00 τις κρατούμενες στις φυλακές της Θήβας στον Ελαιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 18.00, στα Προπύλαια διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και οι 12 ηθοποιοί του θεάτρου «VAULT» ενώνουν τις φωνές τους στην πλατεία Συντάγματος στις 17.30 και στο Μοναστηράκι στις 19.00, για να στείλουν το μήνυμα: «Εκατομμύρια γυναίκες δεν ζητούν τη βοήθειά μας, πεθαίνουν γι’ αυτήν».

Στις 19.15, η παράσταση «Η μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει» (θέατρο Vault, Μελενίκου 26, Βοτανικός) της Claire Castillon, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, αφιερώνεται στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και στην εκστρατεία αλληλεγγύης τους «Παστίλιες! για τον πόνο του άλλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 20.30, πριν από την έναρξη της παράστασης, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθεί για την υποστήριξη της δράσης της οργάνωσης, θα προβληθεί βίντεο των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης